Vízilabda Eb: Spanyolország ellen kezdünk


Spanyolország 5.90, döntetlen 9.60, Magyarország 1.23

Magasra tette a magyar válogatott a lécet: tavaly Barcelonában világbajnok lett Benedek Tibor csapata, így a hazai rendezésű Eb-n az éremszerzés a minimum elvárás.

Ehhez első lépésben Spanyolországot kell legyőzni, ami első ránézésre nem tűnik lehetetlen feladatnak. Utoljára 2012-ben játszottunk velük, de akkor kétszer is. Először a londoni olimpián vertük őket 14-8-ra (az ötödik helyért játszottunk), majd júliusban a Vodafone kupán 9-4-re nyertünk ellenük.

A spanyol csapat 2009 óta (vb ezüst) nem ért el számottevő helyezést, de ettől még igen kellemetlen ellenfél. Viszont hazai közönség előtt kötelező ellenük a győzelem. Érdekesség, hogy a spanyol keretben magyar játékos is helyet kapott a honosított Szirányi Balázs személyében.

Ami a mieinket illeti, a tavalyi világbajnokok közül idén nem került be Bátori Bence és Bedő Krisztián, helyettük a szolnoki Tóth Márton és az egri Erdélyi Balázs bizonyíthat.

Nehéz csoportba kerültünk, és Benedek Tibor ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy négy csapat pályázik három továbbjutó helyre. Már csak ezért is fontos, hogy győzelemmel kezdjük az Európa Bajnokságot.

Másfél éve együtt dolgozik a csapat, úgyhogy az összeszokottsággal nem lehet gond. Benedek egy interjúban úgy vélekedett, hogy „erősebbek vagyunk”, mint egy éve.

Csoportbeosztás:

A-csoport: Montenegró, Olaszország, Görögország, Románia, Oroszország, Grúzia

B-csoport: Szerbia, MAGYARORSZÁG, Németország, Horvátország, Franciaország, Spanyolország

A magyar férfi vízilabda-válogatott kerete:

Kapusok: Decker Attila, Nagy Viktor. Mezőnyjátékosok: Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert, Madaras Norbert, Szivós Márton, Tóth Márton, Vámos Márton, Varga Dániel, Varga Dénes

Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Tippek:

Magyarország nyeri a meccset @ 1.12

Az első negyedben Magyarország vezet @ 1.60

 

Gólok 18.5 felett @ 1.95