Vízilabda Eb: A nők és a férfiak is döntőbe juthatnak ma


Magyarország3.20  döntetlen7.00  Olaszország1.55
Sokkoló vereséggel kezdte Európa-bajnoki szereplését a magyar női vízilabda válogatott: az első csoportmeccsen Hollandia 14-10 arányban nyert ellenünk. A rossz rajtot aztán hamar feledették a lányok egy Görögország elleni 9-6-os győzelemmel, majd következett a törökökkel és a portugálokkal szembeni iskolajáték 27-1-es, majd 25-0-s magyar sikerekkel. A negyeddöntőben aztán a franciák sem jelentettek nagy nehézséget Bujka Barbaráék számára, hiszen 18-6-ra lelépték őket.

Az elődöntőben az eddigi legnehezebb ellenfél vár lányainkra, az olaszok hibátlan teljesítménnyel jutottak tovább a B jelű csoportból és a negyeddöntőben sem akadt sok gondjuk Görögország legjobbjai ellen (10-4).

Viszont nagyon együtt van a magyar csapat és ugyan korai az efféle kijelentés, de női válogatottunk a végső győzelemre is képes lehet ezen az Európa-bajnokságon. Ehhez persze előbb az olaszokon túl kell valahogy lépni.

Tipp: Magyar gólok 8,5 felett @ 1.90


Montenegró2.45  döntetlen6.40  Magyarország1.89
Egy horvát ismerősöm szerint az egykori Jugoszlávia csupán azért szakadt darabokra, hogy a környék államai epikus vízilabda meccseket vívhassanak egymással. Nos, még ha nem is ez volt az igazi oka Jugoszlávia szétszakadásának, kétségtelen, hogy az egykori tagállamok egy része jelentős játékerőt képvisel vízilabdában (is).

Montenegró sem képez kivételt ez alól, remek válogatottjuk van, ezt már régóta tudjuk. Ami a mostani Eb szereplésüket illeti, az A jelű kvartettből jutottak tovább, Spanyolország mögött a második helyen (a hispánok csak jobb gólkülönbséggel előzték meg őket). Egyébként a spanyolokkal 8-8-as döntetlent játszottak, Hollandiát és Szlovákiát magabiztosan verték. Az elődöntőben pedig azt az Olaszországot győzték le 10-7-re, amely nyáron olyan csúnyán keresztbe tett nekünk a kazanyi vizes vb-n.

Ha már nyár, akkor felétlenül ide kívánkozik a 2013-as barcelonai világbajnokság is, hiszen egyre többen vonnak párhuzamot a két és fél évvel ezelőtti és a mostani torna között. Kétségtelen, hogy az akkori csapatból most is sokan ott vannak a keretben és valahogy most is hasonló összeszedettség jellemzi a magyar együttest.

Pedig csakúgy, mint a lányok esetében, itt is kicsit nyögvenyelősen indult az Európa-bajnokság. A görögökkel játszott 8-8 ellenére végül csoportelső lett a magyar válogatott és aztán negyeddöntőben fantasztikus csapatmunkával 8-5-re győztünk Horvátország ellen. Zárójelben azért említsük meg, hogy a horvát válogatott volt az első igazán komoly ellenfelünk ezen a tornán.

A keddi meccsen Nagy Viktor valami elképesztő formában védett – többek között ezért is bukkant föl a kollektív emlékezetben a barcelonai vb, ahol szintén hihetetlen teljesítménnyel rukkolt elő a magyar hálóőr. A Montenegró elleni győztes világbajnoki döntő meg aztán különösen emlékezetes maradt.

A kapuban, illetve a védekezéssel nincs tehát probléma, ami viszont egy minimális aggodalomra adhat okot, az az emberelőnyös helyzeteinket kihasználása, vagy hát inkább a ki nem használása. Mindenesetre Benedek Tibor szövetségi kapitány bizakodva nyilatkozott még szerdán. „Ugyanolyan harcosak leszünk, ugyanolyan akarással küzdünk majd” – mondta az MTI-nek, majd a vlv.hu kérdésére válaszolva hozzátette: „tudom, hogy jók vagyunk, jobbak vagyunk, mint Montenegró, méghozzá minden szempontból, a játékosállományt és a különböző játékelemeket tekintve egyaránt.”

Tipp: Magyarország -1,5 @ 2.33

Eredő odds: 4.24