Vízilabda Eb: Győzelmi kényszerben


Magyarország1.01  döntetlen18.00  Oroszország20.00

Ahogyan az várható volt, hétfőn igen szoros meccset játszottunk Görögországgal, mely aztán 8-8-as döntetlennel ért véget. Majd a csoportmeccsek után kiderül, hogy mennyire hiányzik majd az a plusz két pont, ami a győzelemért járt volna. A kimaradt helyzetek mellett az azeri bírók szerencsétlenkedése sem sokat segített rajtunk, a hátralévő mérkőzéseket minél fölényesebben kéne megnyerni ahhoz, hogy kedvező pozíciót harcoljunk ki a D csoportban.

A legjobb az első hely lenne, ugyanis az már szinte most biztos, hogy a D jelű kvartett győztese Horvátországgal, a második pedig a házigazda szerbekkel játszik majd a legjobb négy közé jutásért. Mindkét ellenfél roppant erős, de a szerbeket jobb lenne elkerülni.

De foglalkozzunk inkább az előttünk álló mérkőzéssel! Az oddsokra pillantva azt gondolhatjuk, hogy ez teljesen sima meccs lesz. Ezzel szemben a valóság az, hogy bár az orosz válogatott nem olyan erős most, mint mondjuk régebben, de igen kellemetlen ellenfélről van szó.

Decemberben több edzőmeccset is játszottunk Oroszországgal és az akkor eléggé csak alakulófélben lévő orosz csapat sem volt már valami kellemes ellenfél. Emellett a győzelmi kényszerünk még tovább növelheti a feszültséget, amit azért remélhetőleg tudnak majd kezelni a magyar játékosok.

Egyébként Oroszország a törökök ellen kezdte a szereplést és könnyedén, 17-8-ra verte őket. A soron következő mérkőzés kapcsán Manhercz Krisztián a vlv.hu-nak adott interjújában a következőket mondta az orosz válogatottról: „Alapvetően nem egy lassú csapatról van szó, akár a lefordulásaikra is figyelni kell, de igyekeznek végigjátszani a támadásokat és centerbe beadni a labdát. Ha jó lesz a zónánk, és inkább távolról tudnak lőni, akkor megfoghatjuk őket nagyon simán.”

Tipp: Gólok 20,5 felett @ 2.18