Vízilabda Eb: Görögország ellen kezdünk


Magyarország2.28  döntetlen6.40  Görögország1.94

Alig pár hónapja még a kazanyi vizes vb-n szoríthattunk a Benedek-csapatnak, most pedig máris itt az Európa-bajnokság. A nyári világeseményen a némiképp csalódást okozó hatodik helyen végzett a magyar férfi vízilabda-válogatott, de hát azt is látni kell, hogy a Kemény Dénes féle időszak igencsak magasra tette a lécet, illetve jelenleg átalakulóban a nemzeti csapat.

Ilyenformán már nehezen beszélhetünk arról, hogy esetleg Európa-bajnokságot nyerne a magyar válogatott, de ettől még bízhatunk a minél jobb szereplésben. Már csak azért is, mert az olimpiai kvalifikáció szorosan összefonódik ezzel a kontinensviadallal: az első helyezett automatikusan kijut, míg négy csapat selejtezőn vehet majd részt.

Az Eb főpróbája finoman szólva sem sikerült valami fényesen. A Volvo Kupán simán kikaptunk az olaszoktól és a spanyoloktól, egyedül a vízilabda nagyhatalomnak még jóindulattal sem nevezhető Szlovákiát sikerült elverni a harmadik meccsen.

Az Eb-n egyébként nem kerültünk valami nehéz csoportba; Görögország mellett majd a törökökkel és az oroszokkal játszunk majd a D jelű kvartettben. Ugyanakkor szinte lehetetlen megmondani, hogy milyen formában vannak valójában pólósaink. Majd a hétfő esti meccs után talán okosabbak leszünk. Mindenesetre Varga Dániel csapatkapitány azt nyilatkozta, hogy „nagyon egyben van a társaság, nagyon erősek vagyunk mentálisan is és emiatt optimista vagyok a görög meccsel kapcsolatban.”

Tavaly összesen három alkalommal játszottunk Görögországgal, és mind a háromszor megvertük őket (15-13, 12-11, 12-8). Ezek meglehetősen szoros meccsek voltak, alighanem most is valami hasonlót láthatunk majd.

Tipp: Magyarország -1,5 @ 2.60