Vízilabda Eb: Cél az arany!


Magyarország 2.10, döntetlen 6.50, Szerbia 2.20
Óriási küzdelmet hozott az Olaszország elleni elődöntő, de magyar válogatott sikerrel vette az akadályt és 8-7-re verte az olaszokat. Az eddigiektől eltérően igencsak bekezdett a magyar csapat, sikerült megfelelően fölpörögni már az első negyedben is (3-1), de az olaszok visszakapaszkodtak. Ahogy Benedek Tibor is fogalmazott, ilyen szinten már borul a taktika, pillanatok döntenek. Szerencsére most mi jöttünk ki jobban ebből.

Valószínűleg a szerbek ellen is hasonlóan nagy küzdelmet (ha nem nagyobbat) láthatunk majd – elég, ha csak az ellenük 8-6-ra megnyert csoportmeccsre gondolunk. Persze ebből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, hiszen két ilyen klasszis csapat között tényleg csak egészen apró dolgok döntenek.

Mindenestre az is jó ómen, hogy 1958-ban pont Jugoszlávia ellen nyertük meg az Eb-t, ugyanígy Budapesten. Persze a múlt mellett sokkal fontosabb a jelen, és mostani magyar válogatott igencsak megérdemli az Eb-aranyat.

Van két nagyszerű kapusunk és a csapategység szinte soha nem látott méreteket ölt. Tulajdonképpen ebben rejlik a válogatott ereje: nem az van, hogy egy-két ember viszi a hátán a csapatot az egész tornán, hanem mindig akadnak olyan játékosok, akik az adott meccsen húzóemberré válnak.

Tippek:

Magyarország nyeri a meccset @ 2.10

Gólok 16.5 alatt @ 1.85