Vízilabda Eb: A bronz is szépen csillog


Görögország2.23  döntetlen6.30  Magyarország2.06

A sors furcsa fintora, hogy pénteken a magyar vízilabdás lányok pont azok ellen a hollandok ellen játszottak a fináléban (és nyerték meg a döntőt), akikkel az első Eb csoportmeccsen is találkoztak. Most a férfiaknál nagyjából ugyanez a helyezet – apró szépséghiba, hogy ez nem a döntő lesz, hanem a bronzmeccs – azokkal a görögökkel játszunk, akikkel az első csoportmeccsen. További hasonlóság, hogy ez az első mérkőzés a fiúknak sem sikerült, 8-8-as döntetlennel ért véget a hellének elleni találkozó.

A biztató rajt után Görögország legjobbjai csupán a harmadik helyet tudták megszerezni a D jelű csoportban, miután megverték a törököket és szoros meccsen kikaptak az oroszoktól (8-9). Aztán a negyeddöntőben 6-2-re verték a spanyolokat, a legjobb négy között viszont elsöpörte őket a házigazda szerb válogatott (7-13).

A mieink eredményeit aligha kell részletesen ecsetelni, azt már korábban amúgy is megtettük. Legyen annyi elég, hogy Montenegró ellen elképesztő küzdelemben maradtunk alul az elődöntőben, ilyen izgalmas vízilabdameccset nem túl gyakran látni. Sajnos nem mi jöttünk ki jobban az adok-kapokból, ugyanakkor ha kapufára játszanák ezt a játékot akkor fölényesen nyertünk volna…

Azt már a korábbi meccseken is lehetett tapasztalni, hogy a védekezésünk összeállt, amiben nem kis szerepe van Nagy Viktor bravúrjainak a kapuban. Támadásban viszont bőven van még hová fejlődnünk, például az emberelőnyös szituációk kihasználása valamiért nagyon nem megy.

Valószínűleg nem leszek túl népszerű ezzel a véleménnyel, de talán nem is olyan nagy baj, hogy nem jutottunk be a döntőbe. A hazai pályán játszó szerbek őrjöngő közönségük előtt nagy eséllyel egy fikarcnyi esélyt sem adtak volna nekünk a fináléban, így viszont simán győzelemmel, illetve az ezzel járó pozitív élménnyel zárhatjuk ezt a tornát és nagy eséllyel ott leszünk majd Rióban is (bár ez ugye már nem itt dől el számunkra). Abba meg már bele se menjünk, hogy a torna előtt valószínűleg bárki látatlanba aláírta volna a legjobb négy közé jutást és azt, hogy a bronzért játszunk.

Tipp: Magyarország -1,5 @ 2.55