Vízilabda Eb: Az utolsó csoportmeccs következik


Magyarország 1.65, döntetlen 6.85, Horvátország 3.00
A németek fölényes legyőzésének, illetve Szerbia és Horvátország botladozásának köszönhetően a magyar válogatott toronymagasan (tizenkét ponttal) vezeti a B jelű csoportot. Mögöttünk nyolc ponttal másodikak a horvátok, hét ponttal pedig a szerbek állnak a harmadik helyen.

Ilyenformán egy esetleges vereség is beleférne most, de hazai pályán, hazai közönség előtt nyilván az lenne a legjobb, ha ezt a meccset is behúznánk és száz százalékos teljesítménnyel várhatnánk az elődöntőt (a csoportelsők automatikusan bejutnak).

Ugyanakkor lehetőség nyílik némi taktikázásra is, ugyanis a második és a harmadik helyezettek negyeddöntőt játszanak, és jelenlegi állás szerint a horvátok Görögországgal játszanának, a szerbek pedig Montenegróval. Persze sok minden függ még attól (is), hogy az A csoportban milyen eredmények születnek.

Plusz elnézve a magyar csapat mentalitását, nem túl valószínű, hogy ilyesmibe belemenne Benedek Tibor szövetségi kapitány. Szóval nem túl nagy bátorság kijelenteni, hogy ismét a győzelemre hajtunk majd.

Az eddigi meccsek során az első negyed mindig kicsit döcögősebb volt, majd ezután fölpörögtek a srácok. Talán ez most sem lesz másképp, főleg, hogy a horvátok meglehetősen erősek – annak ellenére, hogy voltak olyan meccseik ezen az Eb-n, amikor nem igazán jöttek be a számításaik. A németeket és a franciákat értelemszerűen legyőzték, viszont kétszer ikszeltek: a spanyolokkal és a szerbekkel is egyaránt 8-8-as döntetlent játszottak.

Tippek:

Magyarország nyeri a meccset @ 1.65

Félidőben Magyarország vezet @ 1.77

Gólok 17.5 alatt @ 1.85

Az első negyedben döntetlen @ 3.65


Németország 13.00, döntetlen 17.00, Magyarország 1.05
Amilyen jól szerepeltek a labdarúgó világbajnokságon a németek, olyannyira szerényen teljesít a vízlabda csapatuk a vízilabda Európa-bajnokságon. Jelenleg pont nélkül, a B csoport utolsó előtti helyén állnak és csak azért előzik meg a szintén nulla pontos franciákat, mert kilenc góllal kevesebbet kaptak (viszont hárommal kevesebbet is lőttek, szám szerint húszat).

Eddig a horvátokkal (5-10), szerbekkel (7-12) és Spanyolországgal (8-11) játszottak és talán nagyképűség nélkül állíthatjuk, hogy a legnehezebb mérkőzés még csak most jön számukra.

Ugyanis a magyar válogatott kiváló formában vízilabdázik, fantasztikus csapategységről téve tanúbizonyságot. Szerbia legyőzése után (8-6) – melynek jelentőségét nem kell senkinek külön hangsúlyozni, itt a lehetőség, hogy egy könnyed győzelemmel megerősítsük csoportelsőségünket.

A horvátok Szerbiával játszanak ma, úgyhogy mindenképpen jó lenne begyűjteni a három pontot és akkor az utolsó csoportmeccsen (Horvátország ellen) már tényleg nem kell semmin izgulni, készülhetünk az elődöntőre. (A csoportelsők automatikusan az elődöntőbe jutnak).

Tippek:

Gólok 19 felett @ 1.85

Gólok száma a németeknél 7 alatt @ 1.85 

Az első negyed után Magyarország vezet @ 1.33

Szerbia 1.80, döntetlen 6.00, Magyarország 2.75
Két győzelemmel hangolt a ma esti mérkőzésre Szerbia: először a franciákat verték 16-5-re, majd Németországot 12-7-re. Júniusban, a dubai világliga döntőjében 10-6-ra kaptunk ki tőlük, és igazából a szerb válogatott az egyetlen csapat, amely kiemelkedik a B csoport mezőnyéből. A presztízs mellet már csak azért is jó lenne ellenük nyerni, mert ennek a párharcnak a győztese nagy eséllyel a csoport első helyén végez, és ilyenformán közvetlenül bejut az elődöntőbe.

Tegnap pihenőnap volt, így jutott bőven idő arra, hogy a válogatott tagjai kielemezzék az aktuális ellenfél játékát. Az biztos (és erre már Benedek is utalt nem egyszer), hogy sokkal pontosabban, koncentráltabban kell játszani, mint tettük ezt eddig. Ugyanis a szerbek kőkeményen védekeznek, közel sem lesz annyi lehetőség a gólszerzésre, mint mondjuk a franciák ellen volt.

Szóval nem lesz egyszerű meccs, és nagy eséllyel kevés gólt láthat majd a Margitszigetre kilátogató magyar közönség, amely remélhetőleg győzelembe hajszolja majd a magyar válogatottat.

Tippek:

Az első negyedben döntetlen @ 3.65

Gólok 18 alatt @ 1.85

Magyarország nyeri a meccset @ 2.35