Vízilabda Eb: Az első komoly ellenfél csak most jön


Magyarország2.20  döntetlen6.30  Horvátország2.08

A magyar férfi vízilabda válogatott eddig majdhogynem hibátlan teljesítménnyel szerepel a szerbiai Európa-bajnokságon. Csak a rend kedvéért idézzük föl: a D jelű csoportból Oroszország, Görögország és Törökország előtt, az első helyen jutott tovább a Benedek-csapat és a nyolcaddöntőben Grúzia sem jelentett semmilyen problémát.

Kétségtelenül a horvátok elleni negyeddöntő lesz az eddigi legnehezebb meccs és ez máris aggodalmakat ébreszt az egyszeri szurkolóban. A kazanyi vizes vb-n nagyjából ugyanez volt a forgatókönyv, csak akkor nem a horvátok, hanem az olaszok jelentették az első komoly megmérettetést és azt nem is bírta el a csapat.

Reméljük, hogy most merőben máshogy alakulnak majd a dolgok, ugyanakkor azt sem árt figyelembe venni, hogy az eddigi egyetlen, valamelyest erős ellenfél ellen nem ment jól a játék. A Görögország elleni 8-8-as döntetlenről van szó, ami ugyan az első meccsünk volt a kontinensviadalon, de az ott leművelt szenvedés azért intő jel kell, hogy legyen.

Ha már az első csoportmeccs szóba került, az bizony a horvátok számára sem alakult valami fényesen: a házigazda Szerbia megsemmisítő vereséget mért rájuk (13-6). Ezt követően hozták a kötelezőt Franciaország és Málta ellen, illetve a nyolcaddöntőben Hollandia sem okozott különösebb problémát nekik (16-9).

A horvát vízilabda válogatott jelentős játékerőt képvisel, tavaly három meccset is játszottunk velük, melyből csak egyet nyertünk meg 9-6-ra (még a tavalyi Volvo Kupán), majd a nyári, római felkészülési tornán 9-5-re vertek minket és a bergamói Világliga során is déli szomszédaink bizonyultak jobbnak (15-12).

Ami a mostani mérkőzést illeti, szinte megjósolhatatlan, hogy melyik csapat kerekedik majd felül a másikon. Benedek Tibor mindenestre derűlátóan nyilatkozott a mérkőzést megelőzően: „Lendületesek, magabiztosak vagyunk, hisszük, hogy megnyerjük a keddi csatát” – mondta még a grúzok elleni győzelem után. Plusz, ha hinni lehet a híradásoknak, akkor a csapaton belül kiváló hangulat uralkodik, ami mindenképp pozitívum. Reméljük, ez a kedd estét követően csak fokozódik majd.

Tipp: Első negyed – gólok száma 4,5 felett @ 2.00