Vízilabda Eb: Aranyos magyar lányok?


Hollandia1.46  döntetlen7.50  Magyarország3.65

A hollandok remek teljesítménnyel jutottak el a döntőig: az A jelű csoportban mindenkit végigvertek, köztük ugye a mieinket is (14-10). Aztán az egyenes kieséses szakaszban előbb legázolták Németországot (19-2), majd az elődöntőben nem kegyelmeztek Spanyolországnak sem, bár az a mérkőzés már korántsem volt olyan gördülékeny mint a többi, hiszen 9-9-es döntetlent követően ötméteresekkel nyert Hollandia 6-5-re.

Roppant erős csapatról van szó, de talán joggal bízhatunk abban, hogy sokat kivett belőlük a spanyolok elleni öldöklő küzdelem. Plusz az sem elhanyagolható részlet talán, hogy az első csoportmeccs tapasztalatait most kamatoztathatja a magyar válogatott – bár ugyanez igaz ellenfélre is.

Lányaink elképesztően jó játékkal verték az elődöntőben Olaszországot 10-5-re, ilyen fölényes győzelemmel aligha számolt bárki is a mérkőzést megelőzően. Nagyon együtt van a csapat, tegnap is gyakorlatilag minden elképzelés bejött a medencében. Vélhetően sikerül majd átmenteni a tegnapi formát péntek estére is, és majd a dobogó legfelső fokán láthatjuk lányainkat.

Az oddsok alapján azt gondolhatnánk, hogy a magyar válogatott szinte esélytelen a hollandokkal szemben, viszont a valóság ezzel szemben az, hogy a női vízilabda tipikusan az a sportág, ahol tényleg bármi megtörténhet és annak az ellenkezője is. Szurkolóként abban bízhatunk, hogy egy sok gólos meccsen a végén inkább felénk billen majd a mérleg nyelve.


Tipp: Gólok 19,5 felett @ 2.14