Vizes vb: Nem kéne még egy meglepetés


Magyarország–Oroszország
A magyar férfi-vízilabda válogatott – ha kis szerencsével is ugyan – de a csoportja első helyén végzett, így nem kellett külön meccset játszania a negyeddöntőbe kerülésért. Az ausztrálok (13-3) és a franciák (13-7) elleni csoportmeccset gond nélkül hozta März Tamás együttese, az olaszok ellen pedig kiélezett mérkőzésen végül 9-9-es döntetlen lett a végeredmény.

Az oroszok a vártnál jobban szerepelnek a világbajnokságon. Az, hogy bejutottak a legjobb nyolc közé, az orosz vízilabda elmúlt tíz évének legjobb teljesítménye. Japánt simán elverték (15-8) a csoportmeccsek alatt és megszorongatták a horvátokat (8-10), illetve az USA-t is (11-14). A legnagyobb bravúr mégis az volt a részükről, hogy a nyolc közé jutásért rendezett meccsen 11-10-re megverték a spanyolokat. Fizikálisan nagyon rendben van az orosz válogatott, keményen védekeznek és elöl a centereik is roppant erőszakosak.

A magyar csapatnak igen jól jött az extra pihenőnap, mert volt idő arra, hogy a sérültek kicsit rendbe jöjjenek. Főleg a Hárai-Mezei centerpárosért aggódhattunk, de mindketten ott lehetnek majd a medencében.

Az oddsok alapján abszolút favoritnak számít a magyar válogatott, de ez pont így volt hétfőn is a nők esetében, akik aztán óriási meglepetésre alulmaradtak Kanadával szemben. Ez többek közt arra a tényre világított rá, hogy a vb egyenes kieséses szakaszában nincsen már könnyű meccs, szóval fogadás szempontjából érdemesebb inkább a gólok számára rámenni.

Tipp: Gólok 18,5 alatt 2.35