Vizes-vb: Meddig jutnak az átszervezett csapatok?


A női és a férfi vízlabda-válogatott is győzelemmel nyitott a barcelonai világbajnokságon. Gyorsan tegyük hozzá, hogy mindkét csapat könnyű ellenféllel kezdett, a lányok Brazíliát verték meg könnyedén (20-6), míg a fiúk Kínát intézték el
13-5-re.

Sok a közös vonás a két válogatott életében, az egyik például az, hogy a könnyed ráhangolódást biztosító első meccsek után egyből a lehető legnehezebb ellenfelek következnek a csoportban. A hölgyek részéről az olaszokat kéne valahogy felülmúlni, míg az uraknak Szerbia állja majd az útját. Ráadásul mind a női, és mind a férfiválogatott afféle generációváltáson megy keresztül – ez sem könnyíti meg a helyzetet.

A londoni olimpiához képest jócskán átalakult a férfi vízilabda-válogatottunk, nyolc olyan játékos van a keretben, aki tavaly még nem játszott Londonban, aki pedig kint volt tavaly az olimpián akkor még nem volt meghatározó ember, viszont Benedek Tibor munkája nyomán most már annak tekinthető. Pedig nem dolgoznak régóta együtt, a magyar szövetségi kapitány szerint egyelőre még nem tart ott a csapat, ahol kellene, de kétségtelenül fejlődnek a srácok egyénileg és csapatjátékban egyaránt. Az még Benedek számára sem világos, hogy ilyen körülmények között meddig lehet eljutni a világbajnokságon, de azért reméljük a legjobbakat.

Ha már londoni olimpia: a női válogatott a negyedik helyen végzett egy évvel ezelőtt, abból a csapatból öten hiányoznak, de úgy tűnik, hogy az újoncokat maradéktalanul sikerült beépíteni. Merész András szövetségi kapitány úgy fogalmazott egy interjúban, hogy nagyon egységesek a lányok, mindenképpen éremesélyesnek számít a magyar női vízilabda-válogatott.

Egyébként 1986 óta a női válogatott kétszer nyert aranyérmet világbajnokságon (1994-ben Rómában, majd nyolc évvel ezelőtt Montrealban). 2001-ben ezüstéremmel örvendeztettek meg minket, emellett kétszer voltunk negyedikek, kétszer ötödikek, illetve egy-egy alkalommal hetedikek és kilencedikek.

A férfi válogatott is kétszer nyert aranyérmet (1973-ban Belgrádban és 2003-ban Barcelonában), ezen kívül hatszor voltunk másodikak, egyszer bronzéremmel tértek haza fiaink, háromszor ötödik helyig jutottak, majd egyszer negyedik és egyszer a kilencedik helyezést sikerült elérni.

Tipp:

Magyarország – Olaszország, az első negyedet a magyarok nyerik @ 2.30


A nyár közepe nem nagyon kedvez a futball vagy a tenisz rajongóinak, így itt a lehetőség, hogy jobban teljen az idő mire a kedvenc bajnokságaid újra elindulnak! Fogadj minél több sportágra, hogy minél nagyobb bónuszt zsebelhess be: július minden hetében 5000Ft bónuszra tehetsz szert!