Vizes vb: Kanada következik a legjobb nyolc között


Magyarország–Kanada
Házigazdához méltó módon, csoportja élén végzett a magyar női vízilabda-válogatott és így nem kellett külön meccset játszania a legjobb nyolc közé jutásért. Bíró Attila tanítványai mindhárom mérkőzését megnyerték a csoportban: először Japánt (20-11), majd a franciákat (24-5), végül pedig kiélezett meccsen Hollandiát győzték le (10-8).

Kanadának már nem volt ilyen sima útja idáig. Az olaszok elverték őket 10-4-re az első csoportmeccsen, de aztán Kínát sikerült megverniük egy góllal (9-8), a braziloknál pedig 16-6 arányban bizonyultak jobbnak a juharlevelesek. A negyeddöntőbe jutásért Új-Zélanddal játszottak és ők sem okoztak különösebb gondot nekik (16-3).

Ugyanakkor a legjobb nyolc mezőnyében Kanada tűnik az egyik legszerényebb képességű ellenfélnek, szóval nem véletlen, hogy majdnem hatszoros szorzó van a győzelmükre, míg a magyar sikerre az odds épp csak meghaladja az 1.2-őt.

Persze van olyan szegmense a játéknak, amiben elég jó Kanada, ilyen például a csapatra jellemző speciális zónavédekezés, amit a magyar válogatott is jól ismer, hiszen nem olyan régen a világligában pont Kanadával játszottunk. Az a meccs egyébként 9-9-es döntetlennel ért véget.

Mindenesetre Bíró Attila vasárnap azt nyilatkozta, hogy a kanadai válogatott semmiben nem jobb a magyarnál és felkészültek az ellenfélből. Külön felhívta a figyelmet a kanadaiak két balkezes szélsőjére, akiket majd semlegesíteni kell és azt is kiemelte, hogy „ha ezt nem tudjuk megoldani, illetve nem tudjuk feltörni a védekezésüket, akkor semmi keresnivalónk a négy között.”

Tipp: Gólok 17,5 alatt 2.25