Vizes vb: Itthon lehet világbajnok a magyar vízilabda-válogatott


Magyarország–Horvátország
Elképesztően jó formában vízilabdázott a magyar válogatott a világbajnokság egyenes kieséses szakaszában. A negyeddöntőben az oroszoknak semmi esélyt sem hagyva 14-5 arányban nyertek März Tamás tanítványa és ugyan a görögök már nehezebben adták magukat, azt a meccset is magabiztosan hozták a fiúk (7-5).

A görögök elleni meccs utolsó két negyede alatt mindössze egy gólt kapott a csapat, ugyanis Nagy Viktor ihletett formában véd, de persze a védelem többi tagját is dicséret illeti ezért. Ha sikerül a horvátok ellen is összehozni ezt a védekezést, akkor nagy baj nem történhet.

A horvátok is csoportelsőként mentek tovább az egyenes kieséses szakaszba, ahol a legjobb nyolc között azt az Olaszországot verték 12-9-re, amellyel a mieink 9-9-es döntetlent játszottak az utolsó csoportmeccsükön. Az elődöntőben pedig egy elképesztően kemény és izgalmas találkozón 12-11-re verték Szerbiát.

Ebben az évben eddig egyszer találkozott a magyar és a horvát válogatott, mégpedig februárban, a Volvo Kupán. A budapesti tornán 9-7-re nyert a magyar csapat, egy ilyen végeredménnyel most is maximálisan elégedettek lennénk.

Ugyanakkor döntőről lévén szó – akármekkora közhely is ez – bármi előfordulhat. A hazai pálya előnye természetesen nálunk van, de a horvátok biztos nem fognak különösebben megijedni a nagyszámú magyar szurkolótábortól. Mindenesetre egy kétgólos magyar győzelem is ugyanúgy benne van a pakliban, mint a görögök ellen, ráadásul az odds is elég jó erre.

Tipp: Magyarország -1,5 2.40