Vizes vb: Ebből még bármi lehet!


Hétfőn gyakorlatilag leiskolázta Hollandiát a magyar női vízilabda-válogatott, az elődöntőben pedig a házigazda spanyolokkal kell szembenézniük. Lányaink már eddig is nagyszerűen szerepeltek, minden szembejövő ellenfelet sikerült legyőzniük. Csak rend kedvéért: a csoportban Olaszország, Brazília és Kazahsztán válogatottja próbálta utunkat állni, de mindhárom csapat felett fölényesen diadalmaskodtunk (ezekből talán az olaszok elleni győzelem volt a legnagyobb siker). A csoportmeccsek alatt 48 találatot szerzett a női vízilabda-válogatottunk szemben a 17 kapott góllal.

Az egyenes kieséses szakaszban Nagy-Britannia válogatottja sem okozott gondot (14-5), majd a föntebb említett hollandok elleni meccsen már az elején nagyon elhúztunk, végül 11-7-re megnyertük az összecsapást. Az eddigi meccseken mindig legalább 10 gólt szereztünk és a hollandok elleni hetes volt a legtöbb kapott találat egy mérkőzés alatt.

Spanyolországgal nem lesz könnyű dolga a női vízilabda-válogatottnak, nagy kérdés, hogy a bíráskodás mennyire lesz részrehajló… Ugyanakkor a spanyolok már veszítettek meccset: Oroszország ellen kapituláltak (6-7). A hollandokkal is összefutottak az első csoportmeccsükön, az a mérkőzés jóval szorosabban alakult, végül 14-12-re nyertek a spanyolok. A házigazda válogatottja kevésbé tűnik gólerősnek, mint a magyar és ez mindenképpen a mi esélyeinket növeli. Ráadásul eddig ezen a vb-n az volt a tendencia, hogy ha a spanyolok erősebb, vagy közel azonos képességű ellenféllel játszottak, akkor mérkőzés első negyedeit rendre elveszítették.

Tipp: Magyarország nyeri a meccset @ 2.30

Sokan féltették a magyar férfi vízilabda-válogatottat a vb előtt, mondván, hogy még épül a csapat, sok a fiatal, és kevésbé rutinos játékos. Nos, a fiúk eddigi teljesítménye rácáfolt az aggodalmakra. Eddigi barcelonai mérlegük ugyan nem olyan makulátlan, mint a hölgyeké, de ott vannak az elődöntőben és ezt az eredményt nem kell különösebben magyarázni.

A csoport első meccsén Kínát könnyedén gyűrték le fiaink (13-5), Szerbiától egy izgalmas meccsen kaptunk ki 13-10-re, majd jött az ausztrálok elleni 9-9. Az első kieséses meccsen Kazahsztánt küldtük haza (16-7), majd tegnap Görögországot búcsúztattuk (9-3). Ez utóbbi volt talán a magyar válogatott eddigi legjobb meccse a világbajnokságon. A görögök rendre emberelőnyös szituációkat tudtak kiharcolni, ennek ellenére csak három gólt kaptunk. Védekezésben tehát sikerült jelentősen feljavulni és Nagy Viktor is ihletett formában védett.

A soron következő mérkőzés borzasztó nehéznek ígérkezik az olimpiai bajnok címvédő Horvátország ellen, de látva a tegnapi hozzáállást, van némi esély arra, hogy valahogy megfogjuk az eddig veretlenül menetelő horvátokat. Főleg ha sikerül a támadójátékon is javítani. 

Tipp: Magyarország byeri a meccset @ 2.30

Utazz a világbajnokságra! Játssz nálunk és utazz egy barátoddal Brazíliába a világbajnokság döntőjére! A díj tartalmazza az utazás költségét, 4 éjszaka szállást és 2 jegyet a döntőre. Ezen felül pedig 1000€ is kiosztásra kerül hetente!