Vizes vb: A bírókat már legyőztük, jöhet Montenegró


Fantasztikus meccsen győztük le csütörtök este az olimpiai bajnok horvátokat a barcelonai világbajnokság elődöntőjében. Pedig nem indult jól a meccs, az első negyed végén 3-2-re vezettek a horvátok, viszont a második és harmadik játékrészben sikerült átvenni a vezetést. A vége kicsit izgulósra sikerült, de végül a Varga testvérek zseniális összjátéka utáni gól mindent eldöntött.


Már a görög-meccsen is csillagos ötösre vizsgázott a védekezésünk és a Horvátország elleni mérkőzésen is remekül oldották meg a fiúk a dolgot. Nagy Viktor megint ihletett formában védett és ez a remek kapusteljesítmény a védelem fegyelmezettségével együtt elég volt ahhoz, hogy kivédekezzük a horvátok fórjait, melyekből alsó hangon kétszer annyi volt, mint magyar emberelőnyös szituációkból... Ugyanakkor az egész csapatot csak dicsérni lehet egy ilyen meccs után.


Ha sikerül még szombat estig megtartani ezt a formát, akkor a lassan már szerb szintű mumusnak számító Montenegrót is legyőzhetjük. Közben azért ne feledjük el, hogy mindössze öt hónapja dolgozik együtt Benedek Tiborral a csapat, és máris ide jutottunk. Egyébként a szövetségi kapitány a meccs utáni nyilatkozatában reményét fejezte ki afelől, hogy a játékosokban maradt még annyi feszültség, hogy szombaton is hasonlóan menjen majd a játék.


Amúgy Montenegró a második helyen végzett csoportjában, a nyolcaddöntőben pedig Kanadát búcsúztatták könnyedén (12-4). A következő körben már nem ment ilyen gördülékenyen nekik, de azért 9-8 arányban legyőzték őket. Majd következett az olaszok elleni elődöntő, ahol 10-8-ra nyertek. Egyébiránt a montenegrói válogatottal mindig borzalmasan szoros meccseket játszunk, általában egy gól döntött mindig – sajnos többnyire az ő javukra. Az biztos, hogy a mostani meccs sem lesz sétagalopp, de a magyar válogatott aktuális formáját és a remek csapatkohéziót figyelembe véve bízhatunk abban, hogy aranyéremmel térnek haza Benedekék.


Tipp: Magyarország nyeri a meccset és világbajnok lesz @ 2.60Utazz a világbajnokságra! Játssz nálunk és utazz egy barátoddal Brazíliába a világbajnokság döntőjére! A díj tartalmazza az utazás költségét, 4 éjszaka szállást és 2 jegyet a döntőre. Ezen felül pedig 1000€ is kiosztásra kerül hetente!