Vizes vb: Az utolsó csoportmeccs jön a férfiaknál is


Franciaország–Magyarország
Elképesztően izgalmas, jó meccset játszott a magyar férfi vízilabda-válogatott Olaszország ellen, aminek színvonalához a játékvezetők sajnos nem tudtak felnőni. Végül 9-9-es döntetlennel ért véget az összecsapás, így aztán még mindig kérdéses, hogy melyik csapat végez majd a csoport élén.

Ez ugye azért fontos, mert a kvartett első helyezettje automatikusan bejut a negyeddötnőbe, nem kell még külön meccset játszania ezért. Jelenleg a helyzet az, hogy nem csak magyar csapaton múlik majd a dolog, hanem az ausztrál-olasz párharc végeredményétől is.

Ezért fontos lenne, hogy minél több gólt dobjanak a fiúk a franciáknak, ami egyébként a kiváló hangulatot teremtő hazai közönség előtt amúgy is adja magát. Franciaország legjobbjai az olaszoktól 18-at kaptak (18-9), az ausztrálokkal viszont szoros meccsen maradtak alul (11-10).

A győzelem tehát biztosra vehető magyar részről, tényleg csak a gólarányra kell figyelni és aztán szurkolni az ausztráloknak, hogy minél nagyobb ellenállást fejtsenek ki az olaszokkal szemben. Ezzel kapcsolatban a waterpolo.hu egy egészen extrém lehetőségre hívta fel a figyelmet: akár még az is megtörténhet, hogy külön ötméteresekkel kell majd eldöntetni a csoportelsőséget. Mint írják, „az előbb említett abszurd helyzet egyébként akkor fordulhat elő, ha az olasz válogatott 13-3-ra veri Ausztráliát (ahogy tette a magyar), miközben a mieink 18-9-re nyernek a franciák ellen (ahogy tették az olaszok). Ebben az esetben egyforma a gólkülönbség és lőtt gólok száma is, ekkor jönne az utólagos szétlövés. Erre azonban tényleg kicsi az esély, ha az olaszok nem nyernek tíz góllal, a magyar válogatott a csoportelső, ha tízzel nyernek, de 13-nál kevesebbet lőnek, akkor is, míg az olaszok zárnak az élen ha legalább 14 gólt lőve nyernek tízzel, vagy tíznél többet győznek.”

Tipp: Gólok 22,5 felett 2.43