Vizes vb: Ausztrália ellen kezdenek a fiúk


Magyarország–Ausztrália
A 2016-os riói olimpián roppant szoros meccset játszott a magyar férfi vízilabda-válogatott az ausztrálokkal, ami végül 9-9-es döntetlennel ért véget. Azóta elég sok minden változott mindkét csapatnál. Az olimpia után (ahol végül az ötödik lett a magyar együttes) távozott Benedek Tibor szövetségi kapitány és a helyét Märcz Tamás vette át. Az ausztrál válogatott is megújult, sok náluk a fiatal, ismeretlen játékos.

Az oddsok alapján egyértelműen Magyarország legjobbjai az esélyesek ezen a mérkőzésen és nem mellesleg arra is bőven van sansz, hogy éremmel zárnak a fiúk a hazai rendezésű vizes világbajnokságon. Ehhez persze az is fontos, hogy minél jobban sikerüljön az első meccs az amúgy fizikálisan elég kemény ausztrálok ellen.

Egyelőre úgy tűnik, hogy erre minden esély megvan. Märcz Tamás szövetségi kapitány azt nyilatkozta a mérkőzés előtt, hogy jól sikerült a felkészülés és kiváló a hangulatban van a csapat. Plusz ugye jó néhány klasszis játékos van jelenleg is a magyar válogatottban: például Varga Dénes, Vámos Márton és Hárai Balázs egyedül is képes meccseket eldönteni. Emellett szerencsére a csapategység is eléggé rendben van.

Az ausztrálokon kívül még a franciákkal és az olaszokkal játszik majd csoportmeccset a magyar válogatott és joggal bízhatunk a szép szereplésben.

Tipp: Gólok 18,5 felett 2.28