Olimpia: Szerbia ellen kezd a férfi vízilabda válogatott


Szerbia1.37  döntetlen7.50  Magyarország4.20

A mieink az A jelű csoportban vannak Szerbiával, Görögországgal, Ausztráliával, Japánnal, és Brazíliával együtt. Szombaton tehát egyből a legnehezebb csoportellenféllel találkoznak hazánk legjobbjai. Egyébként a lebonyolítási rendszer ismerős lesz azoknak, akik figyelemmel követték a trieszti selejtezőtornát: a csoportok első négy helyezettje játszik tovább, keresztbe a jobb helyezésekért (első a negyedikkel, második a harmadikkal).

Januárban elkerültük a szerbeket az Európa-bajnokságon, akik aztán felejthetetlen mérkőzésen megnyerték a hazai rendezésű tornát, miután a belgrádi döntőben 10-8-ra megverték a szintén bivalyerős Montenegrót. A mieink végül ugye a bronzérmet hozhatták haza - Görögországot vertük meg parázs meccsen. 

Az oddsok alapján abszolút esélyesnek számít Szerbia ezen a mérkőzésen, ám a valóság ennél jóval árnyaltabb: igazi háromesélyes meccsről van szó, melyen apróságok döntethetnek. Azt viszont szinte lehetetlen megjósolni, hogy kinek jön majd ki jobban a lépés.

Mindenestre bízhatunk a magyar vízilabdás fiúkban, hiszen nem sokszor okoztak csalódást. Zárójelben azért jegyezzük meg, hogy július 21-én egy nem hivatalos felkészülési meccsen Belgrádban 12-11-re kikapott Benedek Tibor legénysége Szerbiától. Most viszont teljesen más lesz minden, és ha hihetünk a Rióból szivárgó híreknek, akkor a magyar válogatott egy kiválóan sikerült felkészülés után vág neki a 2016-os olimpiai játékoknak.

Tipp: Magyarország +2,5 @ 1.68