Olimpia: A szerbek után egy könnyebb ellenfél jön a második csoportmeccsen


Magyarország1.19  döntetlen8.50  Ausztrália7.00

A riói olimpiai első mérkőzésen hiába vezettünk végig a szerbek ellen – volt, hogy négy góllal is – nem sikerült megőrizni az előnyt és 13-13-as döntetlennel ért véget a találkozó. Ennek ellenére bizakodva tekinthetünk a jövőbe, hovatovább Benedek Tibor is azt nyilatkozta a mérkőzés után, hogy ez a csapat képes lehet megnyerni az olimpiát.

Hétfőn este könnyebb ellenfél vár a magyar válogatottra, de azért Ausztráliát sem szabad félvállról venni. Ők az első meccsüket 8-7-re elveszítették a házigazda brazilokkal szemben, szóval ha nem is emlegethetjük őket vízilabda nagyhatalomként, képesek alaposan megkeseríteni az éppen aktuális ellenfél életét.

Mindezt alátámasztják a július közepén, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában rendezett nemzetközi felkészülési tornán látottak. Akkor az ausztrálokat igen nagy nehézségek árán verte a Benedek-csapat 16-15-re, két negyedet is az auszik nyertek akkor (4-2, 5-6, 6-5, 1-2). Persze mint minden felkészülési meccset, ezt is a helyén kell kezelni, de azért nem árt óvatosnak lenni.

Ugyanakkor valószínűleg most is sok gólos meccset láthatunk majd és remélhetőleg magabiztos magyar győzelmet.

Tipp: Magyarország -3,5 @ 2.20