Olimpia: A házigazdákkal játszunk hétfő hajnalban


Brazília5.00  döntetlen8.00  Magyarország1.29

A torna elején meglepetést meglepetésre halmozott a brazil válogatott. Az a nemzet, amely eddig finoman szólva sem a vízilabda-válogatottjáról volt híres, megverte Ausztráliát (8-7), majd leiskolázta Japánt (16-8) és óriási meglepetésre nyert Szerbia ellen is (6-5). A negyedik körben viszont nem bírtak a görögökkel és annak a mérkőzésnek a vége 4-9-es vereség lett.

A pazar kezdésnek köszönhetően biztosan továbbjutnak a csoportból – bár ugye az nem mindegy, hogy ki, melyik helyről megy tovább a negyeddöntőbe. Ugyanakkor a B jelű csoportban is elég nyílt a versengés, taktikázni majdhogynem lehetetlen.

A mieink még ugyan kieshetnek matematikailag, de ehhez az kéne, hogy nagyon kikapjunk a braziloktól, az ausztrálok pedig agyonverjék a görögöket. Szerencsére erre a forgatókönyvre nincs túl nagy esély.

Az oddsok alapján a magyar csapat számít a mérkőzés favoritjának, de három őrült döntetlennel a hátunk mögött (plusz figyelembe véve a brazilok bravúrjait) már joggal gondolhatjuk azt, hogy a papírforma itt is könnyen borulhat. Mindenestre a japánok elleni győztes meccsen jól játszott a magyar válogatott (17-7) és bár nehéz meccs lesz ez, a magyar győzelem egyáltalán nem tartozik a lehetetlen kategóriába.

Tipp: Magyarország -2,5 @ 1.85