Olimpia: Az USA-t kell legyűrni a döntőért


Magyarország11.00  döntetlen9.50  USA1.12

Elképesztő izgalmakat hozott a magyar női vízilabda-válogatott meccse a legjobb nyolc között: 8-8-as rendes játékidő után végül büntetőkkel sikerült megverni Ausztráliát. Most még nehezebb mérkőzés jön a döntőbe jutásért, hiszen az olimpiai címvédő Egyesült Államok csapatát kellene valahogy legyűrni.

A lebonyolítási rendszer sajátossága miatt ezen az olimpián már találkoztunk az USA-val egy csoportmeccsen és akkor 11-6-ra kikapott Bíró Attila együttese. Most sem mi vagyunk az esélyesek, ám az ausztrálok elleni negyeddöntő alaposan feltüzelhette a csapatot és elég pluszt adhat még egy bravúrhoz. Ne feledjük, hogy lányaink 5-1-es hátrányból álltak fel Ausztráliával szemben, szóval van tartása a válogatottnak.

Egyébként az USA könnyedén vette az első akadályt az egyenes kieséses szakaszban; esélyt sem adtak a házigazda braziloknak és 13-3 arányban megnyerték a meccset. Előzőleg a csoportot is fölényesen, három győzelemmel, 34 dobott és csupán 14 kapott góllal nyerték meg. A 34 dobott gól volt a legtöbb a mezőnyben és ilyen kevés kapott találattal egyik csapat sem büszkélkedhet (igaz, az olaszok is csak tizenötöt kaptak a csoportmeccsek során).

Nem is jön rosszul, hogy pár napja már játszottunk az amerikaiak ellen és simán kikaptunk, mert ezek után talán hajlamosak előre leírni a magyar válogatottat. Bár az oddsok nem a mieink mellett szólnak, női vízilabdáról lévén szó, még akár egy vaskos meglepetés is benne van a pakliban.

Tipp: 1X @ 5.10