Olimpia: Az ausztrálok ellen kell továbbjutni


Ausztrália1.49  döntetlen7.50  Magyarország3.40

Egy győzelemmel és két vereséggel zárta a csoportmeccseket Bíró Attila együttese, ez a harmadik helyre volt elég a B jelű kvartettben. A negyeddöntőben az A csoport második helyezettje, Ausztrália lesz a magyar női vízilabda-válogatott ellenfele.

Az ausztrálok egy kiütéses győzelemmel kezdték az olimpiai szereplést: Oroszországot verték 14-4-re. Majd roppant szoros meccsen kikaptak az olaszoktól (7-8), hogy aztán Brazíliát leiskolázva (10-3) megszerezzék csoportjuk második helyét. Ausztrália stílusa nagyon hasonlít az amerikaiakéhoz, úgyhogy nagyon váratlan helyzet elé nem állíthatnak minket, plusz felkészülési meccseket is játszottunk velük a közelmúltban. Ennek ellenére nagyon nem lesz könnyű ez a mérkőzés és hát az oddsok sem a magyar sikert vetítik előre.

A női vízilabda viszont tipikusan az a sportág, ahol tényleg bármi megtörténhet, főleg egy nagy torna egyenes kieséses szakaszában. Az utolsó csoportmeccsünkön ugyan kikaptunk az USA-tól 11-6-ra, viszont voltak olyan biztató periódusok a mérkőzésen, melyekre lehet építeni.

Védekezésben van hová javulnia a lányoknak, a három csoportmeccsen bekapott 33 gól a második legtöbb a mezőnyben – holtversenyben az brazilokkal, a legjobban Kínát szórták meg (37). Ha sikerül hátul hatékonyabban játszani, akkor összejöhet a továbbjutás.

Tipp: Gólok száma az első negyedben 3,5 alatt @ 2.15