Jönnek az olaszok


Magyarország1.64  döntetlen7.50  Olaszország2.95

A kazanyi vizes vb-n először találkozik igazán nívós ellenféllel a magyar férfi vízilabda-válogatott. Ahogyan az várható volt, a C csoportból könnyedén léptek tovább a mieink, példának okáért Argentínát 21-4-re verte a Benedek csapat, ilyen nagy arányú győzelmet eddig még soha nem láttunk magyar válogatottól világbajnokságon.

Persze egyből fölmerül a kérdés, nem okoz-e gondot, hogy csak negyeddöntőben találkozunk erős ellenféllel. Nos, az argentinok elleni mérkőzést követően a horvátokkal és a görögökkel is edzőmeccset játszottak a fiúk, így talán sikerült valamelyest fölvenni a ritmust.

Az oddsok alapján a magyar csapat tűnik esélyesnek, viszont sajnos ez korántsem ilyen egyértelmű. Mindkét együttes jól ismeri a másikat, ebben az évben közös edzőtáborban vett részt a két válogatott. Idén háromszor is játszottunk már velük; az előbb emlegetett felkészülés alatt 11-10-re nyertünk Rómában, még júliusban, majd következett a bergamói Világliga, ahol helyosztón 10-5-re vertük az olaszokat. A budapesti Vodafone Kupán viszont nekik jött ki jobban a lépés és 6-8-ra győztek. Most is hasonlóan szoros csatára van kilátás, a pillanatnyi forma dönthet.

Ami pedig az olaszok világbajnoki szereplését illeti: Kanadát könnyedén verték 8-2-re a negyeddöntőbe jutásért, viszont előtte a B csoportban kétszer kikaptak (11-10-re a görögöktől, majd 11-9-re az USA legjobbjaitól) és csak az oroszokat tudták elverni 9-6-ra.

Tipp: Gólok száma az első negyedben 4,5 alatt @ 1.73