Végre péntek, végre Bundesliga!


A Hannover győzött az előző fordulóban hazai pályán a Wolfsburg ellen (2-1), így a tízedik helyről várhatja soron következő mérkőzését.

Werder Bremen 1.95, döntetlen 3.55, Hannover 96 3.65
A brémaiaknak fontos lenne győznie, ha nem akarnak még jobban leszakadni középmezőnytől és a Hannover idegenbeli teljesítményét ismerve (2-0-7), erre van is esélyük a zöldeknek. Ehhez viszont nekik is javulni kell valamelyest, eddigi hazai mérlegük a bajnokságban maximum egy gyenge közepest érdemel (4-2-3).

A Hannover idei két bajnokijából egyet megnyert és egyet elveszített, ellenfele viszont mindkettőt elbukta, ezekből különösen a Dortmund elleni zakó (0-5 otthon) volt igen kínos. A két együttes őszi találkozóját a Hannover nyerte 3-2-re, viszont legutóbbi brémai kiruccanásuk során egy sima hármast kaptak, utoljára pedig 2010-ben tudtak győzni a muzsikus állatairól híres városban.

Tipp: Werder Bremen – Hannover 96 1-1 @ 7.50

A Schalke a múlt heti vérszegény 0-0 után hazai pályán javíthat és mivel a tökutolsó Greuther Fürth látogat Gelsenkirchenbe, erre jobb alkalom nem is kínálkozhatna.

FC Schalke 1.35, döntetlen 4.50, Greuther Fürth 9.00
A kékeknek amúgy sem megy rosszul otthon (6-2-2), húsz rúgott gól mellé ugyan kaptak 13-at, de valószínűleg nem most fog mínuszba fordulni a gólarányuk. Főleg, hogy a Fürth eddig mindössze hét gólt rúgott idegenben és bár a napokban kiderült, hogy Varga Józsi náluk folytatja, ez azért nem garancia a gólparádéra. Egyébként a Greuther Fürth szezonbéli egyetlen győzelmét idegenben érte el, ettől függetlenül váratlan fordulat lenne, ha győznének szombaton.

Tipp: Gólok száma több mint 3.5 @ 2.50

A Mainz lazán gurított egy hármast az előző fordulóban a Fürth vendégeként, Szalai két gólt is rúgott, így önbizalomtól duzzadva fogadhatják a listavezető Bayern Münchent.

1.FSV Mainz 7.50, döntetlen 4.50, Bayern München 1.40
Persze a bajorok ellen sosem könnyű, de a mainzi arénában senki nem mehet biztosra. Szalaiék hat győzelem, egy döntetlen mellett kétszer kaptak ki, így nem kizárt, hogy meglepik a Bayernt. Ez nem lesz könnyű, sőt, nagyon nagy bravúr lenne akár a pontszerzés is, hiszen a München eddig még nem kapott ki idegenben és gólból is csak egyet kaptak (!), ezen nincs is mit tovább magyarázni.

Azonban nem is olyan régen a Mainz képes volt legyőzni a Bayernt otthon, még 2011. októberében nyertek 3-2-re. Ezért talán még meglepetés is születhet.

Tipp: Az első gólt a Mainz lövi @ 3.25

Igazán kiélezett küzdelmet hozhat a huszadik forduló vasárnap késő délutáni párosítása, ugyanis a második és a harmadik helyezett méri össze erejét.

Bayer 04 Leverkusen 3.20, döntetlen 3.50, Borussia Dortmund 2.10
A második helyen álló Leverkusen egy ponttal előzi meg a Dortmundot, így aztán vérbeli rangadót láthatunk majd. A Bayer még nem kapott ki otthon az idei szezonban (7-2-0), viszont Dortmund rendelkezik a Bundesliga második legjobb idegenbeli mutatójával (5-4-1) és huszonhárom gólt rúgtak eddig más pályákon, ami viszont a legtöbb eddig, igaz mellé tizenkettőt kaptak is.

Ősszel a Dortmund 3-0-ra nyert a Leverkusen ellen és a legutóbbi négy meccsük után, egy 0-0-ás döntetlent leszámítva mindig a sárga-feketék hagyták el győztesen a pályát. Egyesek még az idei BL esélyesének is a Dortmundot tartják, itt a nagy lehetőség a bizonyításra.

Tipp: Bayer 04 Leverkusen – Borussia Dortmund 2-3 @ 22.00