Vb: Tíz hasznos statisztika a nyitómeccsre


10. Az ötszörös világbajnok Brazília csütörtök este lép pályára a huszadik világbajnokság nyitómeccsén, Horvátország ellen. Nem akadt még olyan nemzet, mely többször hódította volna el a világbajnoki trófeát és most is a brazilok a legesélyesebbek (4.00). 

 

9. Brazília megnyerte lehutóbbi kilenc meccsét, harminc gólt lőttek és csak kettőt kaptak. Ezek alapján most is brazil győzelem várható (1.33).

 

8. Luiz Felipe Scolari fiainak mérlege európai csapatokkal szemben a legutóbbi tíz mérkőzésen öt győzelem, három döntetlen és két vereség. Ilyenformán érdemes lehet X2-es dupla esélyt megtenni a horvátokra (3.35).

 

7. Horvátország negyedszer vesz részt világbajnokságon, legjobb eredményük egy bronzérem, melyet 1998-ban nyertek el. Utoljára a 2006-os németországi vb-n játszottak Brazíliával, akkor 1-0-ra kikaptak. A horvát győzelem most is elég sansztalannak tűnik (11.00).

 

A 2006-os Brazília-Horvátország összefoglalója:

 

6. 2006-ban Kaka góljával nyertek 1-0-ra a brazilok, egy ilyen eredmény most több mint, ötszörös pénzt ér (5.30).

 

5. A horvátok gólfelelőse Mario Mandzukic mindössze négy találatig jutott a selejetzők során. Ráaádsul eltiltás miatt nem játszhat a nyitómeccsen. Viszont csapattársa, Eduardo da Silva ott lehet a pályán és ilyenformán még gólt is szerezhet (6.75).

 

4. A horvátok a legjobb nyolc között végeztek a selejtezők során - már ami a kapuralövések számát illeti. Tizenkét meccsen összesen 64 lövést eresztettek el az ellenfél kapujára, igaz ezek nem voltak annyira hatékonyak. Ugyanis Horvátország lőtte a legkevesebb gólt a selejtezők alatt. Vajon most betalálnak a házigazdák ellen? (2.23)

 

3. Neymar hét gólt lőtt a válogatott színeiben tavaly szeptember óta. Harmincháromszoros pénzt ér, ha most is betalál úgy, hogy 4-0-lesz a végeredmény (33.00).

 

2. A kilenc megnyert meccsből Brazília hét alkalommal már a félidőben vezetett. Most is megnyerik majd mindkét félidőt? (2.95)

 

1. Luka Modric eddig 75 alkalommal lépett pályára a válogatottban, de a középpályás mindössze csak hétszer volt eredményes. A Real Madridban sem ment jól a gólgyártás neki: ebben a szezonban 46-szor játszott és két gólt szerzett. Az esetleges góljára megszabott tözenötszörös szorzó talán még túl hízelgő is rá nézve (15.00).