Wimbledon: a sorsolás miatt is Djokovic a torna esélyese


Pénteken sorsoltak, hétfőn nekiláttak, most pedig már nyakig benne vagyunk a Championships történéseiben, úgyhogy gyorsan fel is vesszük a fonlata, valahol ott, ahol a tenisz istenei eldöntötték, hogy Wimbledon nem Rafa Nadalnak való vidék…

A pénteki sorsolás érdekessége még az volt, hogy a címvédő Roger Federer már a legjobb nyolc között találkozhat Rafa Nadallal, tehát már ilyen korán borítékolható egy hatalmas meccs az elmúlt évtized két nagyvada között, erre Nadalt nem eltakarítja az útból a világranglista 135. helyezettje, Steve Darcis? Ráadásul három szettben – ez akkor is csúnya, ha a spanyol idén még nem játszott füvön. Ez karrierje során Nadal első búcsúja Grand Slam-torna első körében, ami elég komoly pofáraesés a kétszeres wimbledoni bajnok számára. Egyébként tavaly sem jutott sokkal tovább, amikor a második körben búcsúzott, de akkor köztudottan sérült térddel szerepelt, bár most is rögtön elindult a spekuláció a médiában térde egészségével kapcsolatban.

Azonban van még nagy hal ezen az ágon, ugyanis az elődöntőben jöhet össze az olimpiai döntő visszavágója – ami egyébként a tavalyi Championships-döntő visszavágója volt –, Federer meccse Andy Murray ellen. (Ez ugye azt is jelenti, hogy biztosan nem rendeznek egy éven belül három Federer–Murray döntőt Londonban.) Murray már lenyomta három játszmában Benjamin Beckert, és a meccs során folyamatosan javult a játéka, legalábbis saját elmondása szerint, így annak ellenére, hogy a mindig kritikus brit sajtó kicsit lehúzta teljesítményét, bizakodva várhatja a folytatást.

Az első körben a világranglistán 48. helyezett román Victor Hanescut 68 perc alatt elintéző Federer egyébként az elmúlt tíz évben hétszer diadalmaskodott a tenisz őshazájában, közte egy ötös sorozattal 2003 és 2007 között, ezzel a héttel pedig William Renshaw-val és Pete Samprasszel holtversenyben tartja a csúcsot, de újabb győzelmével már a matek is azt mondaná, hogy ő Wimbledon egyedüli királya. Mi persze tudjuk, hogy így is az, még akkor is, ha egyre többektől hallani, hogy Rogernek, kicsit túlfutva pályafutása zenitjén, most már lassan be kellene fejeznie, ha tényleg a csúcson akarja abbahagyni. Ő tudni fogja, ha már nem megy, és annak ellenére, hogy egyre több idő telik el két Grand Slam-győzelme között (a tavalyi wimbledoni siker előtt a 2010-es Ausztrál Open volt az utolsó), még mindig a világ egyik legjobb teniszezője, legfeljebb saját sztenderdjéhez képest kezdett halványan visszaesni.

A két évvel ezelőtti győztes, Novak Djovokic a Roland Garros óta szó szerint csak a hasát süttette, mivel úgy érezte, a két Grand Slam-torna között csak pihenésre és nyaralásra van szüksége. Lazán kezdheti londoni menetelését is ugyanis szerencséjére a könnyebb ágra került, így az ész egyértelműen Djokovic győzelmére tenne (2.05 az oddsz rá), hiszen ha Federer (@ 4.50) el is jut a döntőig, szinte biztos, hogy sokkal fáradtabb lesz, mint Djoko. Persze, a hazai pályán játszó – egyelőre még egy skót számára London hazai pályának minősül, főleg, ha nyer – Andy Murrayt (@3.50) sem szabad leírnunk, de most neki legyen elég egyelőre az olimpiai arany.

Az ész tippje: a férfi egyes győztese Novak Djokovic @ 2.05

A szív tippje: a férfi egyes győztese Roger Federer @ 4.50

Az év harmadik Grand Slamje megkezdődött Wimbledonban és most itt az esély arra, ha fogadsz, akkor az ATP döntőjét élőben nézheted novemberben Londonban! Naponta készpénznyeremények is kiosztásra kerülnek!