US Open: ki tör ki a nagy hármasból?


Ma délután indul a US Open, amivel kapcsolatban nem elhanyagolható információ, hogy az Unibet oldalán streamelhetitek a meccseket folyamatosan a torna végéig. A mérkőzések amúgy délutántól hajnalig lesznek, tehát NFL-rajongók is beszállhatnak – valamivel kevesebb ugyan az ütközés, de intenzív kéthetes tréning keretében akklimatizálódhatnak a szezonkezdethez, amennyiben még nem nézik az előszezon meccseit. Ráadásul fogadni itt is lehet, de hát mit lehet, egyenesen kell! Természetesen a férfi egyénire koncentrálunk, és nem azért, mert általában arra szoktunk, és nem is csak azért, mert Marija Sarapova sérülés miatt visszalépett a tornától, bár kétségtelen, hogy hiányozni fognak a sikolyai, hanem mert nagyon izgalmasan alakul a küzdelem felvezetése.

Itt van mindjárt a korábban zsinórban ötszörös US Open-győztes Roger Federer (2004-2008), aki már évek óta karrierje alkonyán játszik, és aki egyra nagyobb és egyre mélyebb hullámvölgyeket él meg – sokan azt mondják, idei gyenge formáját látva, hogy végérvényesen kicsúszott az elitből, de az a helyzet, hogy a tenisz Zidane-jára én nem mondanék ilyet, igazából akkor is ő lesz a csúcs, ha már visszavonult. Hogy fogadnék-e rá az már egészen más kérdés, hiszen az okos sportfogadó nem oda teszi a pénzét, ahol a szíve van – már, ha keresni akar vele, nem csak a vérnyomását szeretné fokozni vele.

A mindössze hetedik helyen kiemelt Federer (@ 14.00) egészen korán összekerülhet a favorit Rafael Nadal-lal (@ 2.80), ami jelentősen rontja az esélyeit. Nadal borzasztó jó formában teniszezik idén, már amikor krónikus térdsérülése éppen engedi játszani: idén eddig 12 versenyen indult, és ebből kilencet megnyert, közte a Roland Garrost, terémszetesen, kettőt pedig a döntőben veszített el – az egyetlen apró szépséghiba ez a Wimbledonban elszenvedett első körös kiesés (és ott sem Carlos Monzón lett az első...), viszont kemény borításon idén 15–0 a mérlege, és Nadal azt mondja, hogy most jól érzi magát, jó a térde is, úgyhogy egyáltalán nem ostobaság feltolni rá a szomszéd házát, nem is fizet rosszul a végső győzelme. Eddig egyébként csak egyszer, 2010-ben tudott győzni New Yorkban.

Novak Djokovics-nak (@ 3.00) ennyire ugyan nem lehengerlő az idei eredménysora, de ő már nyert idén Grand Slam-tornát kemény borításon, ugyanis Nadal távollétében behúzta az Ausztrál Opent, és róla meg ugye tudja mindenki, hogy az elmúlt pár évben ahol csak elindul, mindig esélyes a végső győzelemre – és 2011-ben már megynerte egyszer a US Opent. A nagy hármas pedig Andy Murray-vel (@ 4.50) egészül ki, és nemcsak az oddszok tekintetében – a negyedik legkevesebbet Juan Martín Del Potro tornagyőzelme fizet @ 10.00, aki 2009-ben tudott itt győzni –, hiszen forma és játéktudás alapján is nyilván ők a legjobbak, ha már az idei Grand Slam-tornákat is egymás között osztották fel, a skó brit ugyanis győzni tudott végre Wimbledonban, 5675687 éve először britként. Tavaly, az olimpiai aranyérem után megnyerte a US Opent élete első Grand Slam-tornagyőzelmét aratva ezzel, tehát neki is van rutinja ebben a műfajban, és ez természetesen azt is jelenti, hogy az elmúlt három év US Openjein is a három legesélyesebb osztozott.

Tipp: a férfi egyéni győztese Nadal @ 2.80