Tíz hasznos statisztika a US Openhez


10. Novak Djokovic tavaly megvédte bajnoki címét azzal, hogy másodszorra is megnyerte a US Opent. Ebben az évben már győzött az ausztrál nyílt nemzetközi teniszbajnokságon és a francián is. Korántsem lenne váratlan, ha ezt a tornát is megnyerné 2.10.

9. Djokovic a legutóbbi tíz Grand Slam tornán nyolc alkalommal a döntőig jutott és hatszor győzött is ott. Alighanem most sem áll meg fináléig 1.40.

8. Wimbledon győztese, Andy Murray megvédte olimpiai bajnok címét Rióban és aztán Cincinnatiben is a döntőig verekedte magát. Murray is a torna egyik favoritja 2.75.

7. Serena Williams beérte Steffi Grafot a nyílt nemzetközi teniszbajnokságokon aratott győzelmek tekintetében, amikor a 22. alkalommal nyert tornát. A nőknél Serena egyértelmű favorit 2.50.

6. A friss olimpia bajnok, Monica Puig még soha nem jutott tovább a negyedik körnél Grand Slam tornán. Durva odds van a végső győzelmére 41.00.

2015 U.S. Open - Day 1 : News Photo

5. Rafa Nadal párosban lett olimpiai bajnok, viszont Grand Slam tornát 2014 óta nem nyert (akkor Franciaországban győzött). Utoljára tavaly, a Roland Garroson jutott egyáltalán a legjobb négy közé és győzelmi esélyei most sem túl jók 28.00

4. Milos Raonic pályafutása során először jutott Grand Slam torna döntőjében idén Wimbledonban, ahol aztán négy szettben kikapott Murray-től. A kanadai teniszező legjobb eredménye a US Openen a negyedik körbe jutás (2012, 2013 és 2014), ehhez képest egészen alacsony odds van a végső győzelmére 12.00.

3. Roberta Vinci 2015-ben a fináléig jutott a US Openen, ahol aztán kikapott. Előzőleg mindössze kétszer jutott döntőbe Grand Slam tornán és ez máris magyarázatot ad arra, hogy miért van ilyen magas szorzó arra, hogy most nyer Amerikában 201.0.

2. A tavalyi döntős Roger Federer utoljára a Birsbane-i ATP tornán jutott fináléba még januárban. Könnyen előfordulhat, hogy a tizenhétszeres Grand Slam győztes már a harmadik vagy éppen a negyedik körben búcsúzik majd 1.60.

1. Több, mint tíz éve nem nyert amerikai férfi teniszező a US Openen; ez utoljára 2003-ban történt meg, akkor Andy Roddick győzött. Az amerikaik most John Isner esetleges sikerében bízhatnak 151.0.