Tíz hasznos statisztika az ATP World Tour Finals-hoz


10. Andy Murray lehet az első brit férfi teniszező, aki a világranglista első helyére kerül. Ehhez persze nem ártana megnyernie ezt a tornát 2.25

9. Murray zsinórban négy tornát is megnyert, mióta kiesett a US Open negyeddöntőjében. A Marin Cilic elleni összecsapáson ő számít favoritnak 1.23

8. Djokovic már ötször nyert ATP-t (2008, 2012-2015) és most behozhatja Roger Federer rekordját, ami hat győzelmet jelent (2003 és 2011 között nyert ennyiszer a spanyol). Djokovic is bőven esélyes a végső győzelemre Londonban 2.45.

Andy Murray


7. A 31 éves Stan Wawrinka lehet a legidősebb teniszező, aki ATP World Tour Finals-t nyer 11.00

6. Cilic ebben a szezonban kétszer nyert ATP tornát. Párizsban az elődöntőig jutott, Bázelben pedig Kei Nishikori ellen győzött a döntőben. Tornagyőzelme most meglepetésnek számítana 18.00.

5. Nishikori a világranglista ötödik helyezettje, de ebben az évben csak egyszer nyert tornát (Memphis Open) és ezután négyszer is kiesett az ATP-ről. Nyáron viszont bronzérmes volt az olimpián, úgyhogy az elődöntőbe jutás elvárható tőle 2.10.

4. Murray lehet az első olyan teniszező, aki nyolc World Tour Finals-on vett már részt, de egyszer sem lett bajnok. Ebben a sorozatban 11 győzelm mellett ugyanennyi veresége van és szinte biztos, hogy az első négyben végez most 1.15.

3. Thomas Muster óta (1997) Dominic Thiem volt az első osztrák versenyző, aki részt vett a World Tour Finals küzdelmeiben. Muster még soha nem jutott tovább a csoportból és vasárnap Djokovic ellen ki is esett. A szerbnek sima útja lesz a legjobb négy közé 1.08.

2. Djokovic következő meccse Raonic ellen lesz, ahol szintén favoritnak számít 1.24

1. Gael Monfils először vesz részt World Tour Finals tornán. Eddig mindössze két francia teniszező jutott döntőbe ezen a versenyen (Sebastien Grosjean még 2001-ben, illetve Jo-Wilfried Tsonga 2011-ben) és mindketten kikaptak a fináléban. Monfils végső győzelmére sincs túl sok esély 151.0