Nyolc dolog, amely biztosan bekövetkezik a 2015-ös Ausztrál Openen


Az év első Grand Slam tornája hétfőn kezdődik. Mivel a játékosok csak most igyekeznek játékba lendülni a téli szünet után, ráadásul mindezt az egészségtelenül forró ausztrál nyárban próbálják megtenni, a formájukat borzasztó nehéz megjósolni.

Itt van viszont néhány dolog, amely (szinte) biztosan bekövetkezik.

 

Nadal korai búcsúja

Hagyjuk a csuklósérülést és a vakbélműtétet! Rafa számára (akinek a tornagyőzelme 9.00-szeres pénzt fizet) sokkal aggasztóbb, hogy nem nagyon nyer meccseket.

A tavaly júniusi Roland Garros óta nem győzött le top 20-as ellenfelet, ráadásul nemrég kikapott egy 127. helyen rangsorolt játékostól.

De legalább reálisan látja visszatérését.

"Reménykedem az első, illetve a második körös sikerben, örülnék a győzelmeknek" mondta visszafogottan.

A józan ész azt súgja, hogy februárig, a dél-amerikai salaktornák kezdetéig nem fog nagyot villantani. Még az is lehet, hogy Melbourne-ben az első kört sem éli túl. Mihail Juzsnij ellen sosem egyszerű.

 

Nisikori döntőbe jut

TENNIS-AUS-OPEN : News Photo

Az Ausztrál Open "Ázsia és Óceánia Grand Slamje"-ként hirdeti magát, a férfi tornát mégse tudta eddig megnyerni ázsiai játékos.

Nisikori Kei (13.00-as oddszal fogadhatunk végső győzelmére), a 2014-es US Open döntőse egyre jobb. Még nem érett meg a Grand Slam-győzelemre, de a második hely elérhetőnek tűnik számára.

 

Serena nem fog győzni

A világelső (3.40-nel a női mezőny favoritja) 2010 óta nem tudta behúzni a Melbourne Parkban rendezett tornát. A mentális formája mindig megjósolhatatlan, így győzelmet várni tőle talán túlzottan optimista hozzáállás.

Valószínűleg az elődöntőkig jut.

 

Del Potro felejtős

Az argentin játékosról (81.00-es szorzóval lehet tornagyőzelmére fogadni), aki majdnem az egész 2014-es évet kihagyta makacs csuklósérülés miatt, talán túl sokat is beszélnek.

Ez az első Grand Slam-tornája a tavalyi Ausztrál Open óta, amelyet már a második körben elbénázott. Nem várhatjuk tőle most sem, hogy letarolja a mezőnyt.

Az első körben Jerzy Janowicz lesz az ellenfele (201.0), nem könnyű feladat.

 

Hewitt visszavonul

TENNIS-AUS-OPEN : News Photo

A helyi legenda az első körben búcsúzik Zhang ellen, majd gyorsan bejelenti visszavonulását.

Végre. Már majdnem 34.

 

A Nagy Négyesnek vége

A 2015-ös Ausztrál Open lesz az utolsó szög a Nagy Négyes koporsójában.

Nadal hátsérüléssel szenved, Murray-nek (11.00-szeres pénzt ér a tornagyőzelme) nem megy a másik három ellen, Federer (7.00) pedig egyre közelebb kerül a visszavonuláshoz, így az egyetlen favorit Djokovic (1.90) marad a mezőnyben. Más szóval Nagy Egyes.

Jöhetnek a fiatalok!

 

Hőájulás

Több, hűvösebb tájról érkező versenyző ájul el a pokoli hőségben. Az orvosszakértők beszólnak a szervezőknek az embertelen körülmények miatt. A teniszcipők megolvadnak a pályán. A gyermekalapítványok is beszállnak a vitába, miután labdaszedők esnek össze.

 

Borna Coric

Tizennyolc éves, most került be a top 100-ba, a szakértők a világon mindenütt elismerően beszélnek róla, a horvát újoncot tehát érdemes lesz figyelni.

Tavaly legyőzte Nadalt, Gulbist, Rosolt, Roger-Vasselint és Janowiczot.

Idén az Ausztrál Openen kiejti Jeremy Chardyt (601.0) az első körben, és a másodikból is továbbjut (Seppi vagy Istomin ellen). Ezután vakmerően száll majd szembe Federerrel, aki négy szettben legyőzi.

Itt olvastad először.