Miami Masters: Del Potro mestertornát nyer?


Rafael Nadal éppen csak behúzta az idei első ATP Masters 1000 tornát Indian Wellsben, miután három szettben legyőzte az Andy Murrayt és Novak Djokovicsot is leradírozó Juan Martín del Potrót, máris indul a következő forduló Miamiben, összesen 4.33 millió dollárért. A visszatérése óta kiváló formában teniszező Nadal ezt a tornát még a vasárnapi döntő előtt lemondta, mivel sérült térdét szeretné pihentetni, így nyitva áll az út az első helyen kiemelt, világranglista-vezető Djokovics előtt, hogy zsinórban harmadszor, összesen pedig negyedszer is győzni tudjon Floridában – természetesen ő a favorit, tornagyőzelme mindössze 1.75-szörös pénzt fizet.

Rajta kívül két korábbi győztes található a mezőnyben, a 2008-ban diadalmaskodó Nyikolaj Davigyenko akinek a tornagyőzelmét 300.00-as oddsszal adják, illetve a második kiemelt Andy Murray, aki 2009-ben nyert Miamiban – ha ő ismételne, az négyszeres pénzt hozna, csakúgy, mint az Indan Wellsben a döntőig menetelő, ezúttal ötödik helyen kiemelt Del Potro sikere. A 24 éves argentin egyébként eddig még nem nyert tornát a sorozatban, lassan épp itt lesz az ideje, és talán ő örül a legjobban, hogy az őt vasárnap legyőző Nadal ezúttal nincs a mezőnyben.

Valószínűleg nem születik nagy meglepetés – a harmadik kiemelt David Ferrer tornagyőzelme már annak számítana –, és a három legalacsonyabb oddsszal rangsorolt tensziező közül kerül majd ki a tornagyőztes. Mivel Djokovicsra önmagában nem érdemes tenni az alacsony szorzó miatt, Murray-n és Del Potrón kell gondolkodnunk, és formája miatt talán érdemesebb a sorozatban eddig még szűz argentinra raknunk a pénzünket.

Tipp: ATP Miami 2013, végső győztes Del Potro @ 4.00