Francia Open: Isten hozott Rafael király birodalmában!


Miközben még azon vakarózunk, hogy vajon ki volt az, és hogyan is gondolta ezt igazából, aki kitalálta, hogy Neymart a Barcelonához hozza, Párizsban már nagyban zajlik a salakversenyek királya, a Francia Open. Sőt, páran már búcsúztak is, pedig van, aki mindent megpróbál, Szerhij Sztahovszkij például okostelefonnal fényképezte le labdája nyomát, ami szerinte bent, a játékvezető szerint azonban kint volt – mivel salakról van szó, sólyomszem ugye nincs, de egyébként amúgy sem ezen múlott a dolog, hiszen Richard Gasquet elég simán elintézte őt három szettben.

A hazaiak örömére az első körben Gael Monfils hatalmas meccsen verte ki az ötödik helyen kiemelt Tomas Berdychet – életében először tudta megverni a cseh teniszezőt –, amivel megadta a torna alaphangját, mindazonáltal a kiírás érdemi része nagy valószínűséggel ismételten a címvédő, harmadik helyen kiemelt Rafael Nadal diadalmenetéről szól majd, és nemcsak a torna története, hanem a spanyol játékos idei teljesítménye, pillanatnyi formája is ezt mondatja velünk.

Az Open legutóbbi nyolc kiírásából hetet Nadal nyert meg, amivel természetesen csúcstartó az Open érában – az abszolút csúcsot nyolc tornagyőzelemmel Max Decugis tartja még az amatőr korszakból, ő ugyanis az első világháború előtt számított Párizs királyának. Rafa Nadal tehát újabb diadalával abszolút csúcstartó lehet a torna történetében, ami elég szép motiváció, és ezt a motivációt idei formájával párosítva, már látjuk is, hogyan tarolja le a mezőnyt: idén eddig nyolc ATP-döntőt játszott, és ebből hatot meg is nyert – Zeballos mellett Dokovictól kapott ki idén Monte Carlóban, ami szintén salak, azóta viszont ugyanilyen borításon nyert Barcelonában, Madridban és Rómában is (Almagro, Wawrinka és Federer voltak az áldozatai).

A spanyol tehát félelmetes formába lendült tavaszra, és noha legutóbbi öt Grand Slam-döntőjéből csak kettőt tudott megnyerni, azt a kettőt Párizsban rendezték. Miután felvázoltuk, hogy mekkora király is Rafa Nadal, fontos megemlítenünk, hogy rögtön az első szettjét elveszítette a német Daniel Brands ellen, és eléggé el is bizonytalanodott, de aztán rövidítésben a 0–3 ról hozott második játszmát követően már sikerült megtartania a lendületet, és továbblépett a második körbe.

Mielőtt – talán nem is teljesen alaptalanul – azzal vádolna minket bárki is, hogy csak a férfiakról vagyunk hajlandóak írni, és a női tenisz követése számunkra abból áll, hogy nézegetjük Maria Sarapova lábait, és közben folyamatosan brake-re vesszük az éppen soron következő game-et, gyorsan kitérünk a hölgyekre is, ahol Czink Melinda sajnos már búcsúzott Francesca Schiavone ellenében az első körben (a selejtezőben meg Babos Tímea jutott a második körig). A címvédő, második helyen kiemelt Maria Sarapovánál csak az első kiemelt Serena Williams esélyesebb a végső győzelemre, igaz, ő egyértelmű favoritja a női mezőnynek, hiszen Rafa Nadalhoz hasonlóan bombaformában van.

Williams 2002-es tornagyőzelme után ismételne, és mivel idén négy WTA döntőjéből hármat megnyert, erre minden esélye meg is van. A Dohában Victoria Azarenkától elszenvedett vereséget követően Miamiban kemény borításon és Madridban salakon is megverte Maria Sarapovát, majd Rómában győzte le Azarenkát – megint salak, ugye –, vagyis adott a lendület, remek formában van a fiatalabbik Williams-lány, és ő a női mezőny egyértelmű favoritja.

Konzervatív tipp: a férfi egyes győztese R. Nadal & a női egyes győztese S. Williams @ 3.06

Bevállalós tipp 1: a férfi egyes győztese R. Nadal & a női egyes győztese M. Sarapova @ 9.88

Bevállalós tipp 2: a férfi egyes győztese N. Dokovic & a női egyes győztese S. Williams @ 5.01

Ha az ördöggel táncolnál sápadt holdfénynél: a férfi egyes győztese N. Dokovic & a női egyes győztese M. Sarapova @ 16.20

Figyelem! Ezek a fogadások csak akkor érhetőek el, amikor épp nem zajlanak a meccsek.