Djokovic a nyolc közé jutásért küzd


Adrian Mannarino15.00  Novak Djokovic1.03
Egyetlen nyolcaddöntős összecsapás maradt keddre Wimbledonban, mégpedig a háromszoros bajnok Novak Djokovicé, aki Adrian Mannarinóval csap össze. A találkozó nem ígérkezik izgalmasnak, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a szerb játékos kezdi igazi önmagát idézni.

Az egykori világelső alig 4,5 órát töltött a pályán az előző három meccsén, ami még akkor is nagy szó, ha az első fordulóban ellenfele a második szettben feladta a meccset. Djokovic ezalatt egyetlen egyszer vesztette el az adogató játékát, azaz igencsak stabilan szervál, ami sehol sem olyan fontos, mint éppen füves pályán.

Ezzel szemben francia ellenfele nagyon megszenvedett, hogy pályafutása során másodszor nyolcaddöntős legyen Wimbledonban: két ötjátszmás meccsen verekedte túl magát, így összesen 9,5 órányi tenisz után neki különösen jól jött a plusz egy nap pihenő. Ennek ellenére ha érvényesül a papírforma, akkor a friss és formába lendülő Djokovic nem fog szettet veszteni a vélhetően jóval fáradtabb Mannarino ellen.

Tipp: Játékok száma 29,5 alatt 1.93 vagy összes perc 129,5 alatt 1.90

Garbine Muguruza1.61  Szvetlana Kuznyecova2.35
A nők már a legjobb négy közé jutásért lépnek pályára. A legizgalmasabb mérkőzést Gabrine Muguruza és Szvetlana Kuznyecova párharca ígéri. Mindkét játékos fantasztikus formát mutat, ugyanis az orosz játékos egyetlen szettet sem vesztett még, de a spanyol is csak egyet, méghozzá a világelső Angelique Kerber kiejtésekor.

A 32 éves Kuznyecovától különösen váratlan, hogy ennyire meggyőző: legutóbb 2009-es Roland Garros-diadala alkalmával volt négy között Grand Slam-tornán, ráadásul hosszú pályafutása során nem éppen a füves borítás volt a kedvence, amit jól mutat, hogy az All England Tennis Clubban sosem jutott túl a negyeddöntőn.

Muguruza viszont kifejezetten kedveli ezt a gyors borítást, két éve döntőt játszott Wimbledonban, és Kerber elleni játéka bebizonyította, hogy az nem a véletlen műve volt, idén képes lehet megismételni, vagy akár felülmúlni.

Eddigi négy közös meccsükből - egyik sem füvön volt - hármat Muguruza nyert, Kuznyecova egyetlen sikere salakon született.

Tipp: Szettek száma 2,5 felett 2.38 vagy bátrabbaknak 2-1 4.10 

Venus Williams1.70  Jelena Ostapenko2.18
Szintén a generációk csatáját hozhatja Venus Williams és Jelena Ostapenko párharca. A 37 esztendős amerikai már legalább harmadvirágzását éli és lassan elérhető közelségbe kerül számára hatodik wimbledoni diadala, miközben 20 éves lett riválisa alig egy hónapja a Roland Garroson aratta élete első tornagyőzelmét.

Az előző esetben a fiatalság javára szavaztunk, itt viszont ellenkezőleg, a rutint részesítjük előnyben. Venus Williams idén az Australian Openen nyolc év elteltével játszott ismét Grand Slam-döntőt, ami jó formáról és erőnlétről árulkodik, de ha van valahol még esélye GS-diadalra, az Wimbledon, ahol 2000 és 2008 között ötször ünnepelték. Húga hiányában pedig teljesen nyílt a  végső győzelemért folyó küzdelem, azaz valószínűleg azzal a tudattal játszik minden egyes mérkőzésen, hogy vagy most nyer még egy Grand Slam-tornát vagy már soha.

Ostapenko mindössze harmadszor szerepel Wimbledonban és természetesen már a nyolc közé jutása is rekord számára. A párizsi diadala alaposan feldobta, de azért az első három forduló - sikere ellenére - megmutatta, hogy ez a borítás még nem az ő világa. Nála sokkal lejjebb jegyzett játékosok ellen is szenvedett helyenként, sőt kétszer is szettet vesztett. Venus Williams ellen ilyen hullámvölgy nem fér bele.

Tipp: Játék hendikeppel V. Williams -1,5 1.83