Djokovic három szettben kaphatja el Isnert


A szerb címvédő már kényelmes előny birtokában is volt, de végül csak 7:5, 7:5-re verte a spanyol David Ferrert csütörtökön.

Számítottam rá, hogy Ferrer komoly akadályt jelenthet Djokovicnak, és bár nem is adta könnyen magát, Djokovic sokkal jobban játszott, mint egy körrel korábban Olekszandr Dolhopolov ellen.

Persze, valószínűleg jól jött neki a pihenőnap, most azonban nem tud lazítani, hiszen egy olyan ellenféllel került szembe, akivel eddig nem sokszor találkozott, és aki próbára teheti mentális állóképességét, na meg egyéb képességeit is.

Isner nem csak szuperül játszott és remekül szervált a Nisikori Kej ellen két szettben megnyert meccsen, de returnjei is kiválóak voltak, ahogyan mindkét oldalról ütött nyerői, ráadásul a hálónál is ügyesen mozgott.

Nyoma sem volt annak a szerencsétlen figurának, akit James Ward ellen láthattunk a Davis-kupában és aki a szezon legnagyobb részében pályára lépett - a japán sztár ellen valószínűleg élete legjobb teljesítményét nyújtotta.

Nisikori sem játszott rosszul, de egyszerűen nem volt esélye Isner ellen, akinek különösen a returnjein lepődtem meg.

Ha hasonlóan teljesít ma éjjel is a Djokovic elleni kilencedik meccsén, azzal nagyon megnehezítheti a szerb életét, akit egyszer korábban már le tudott győzni egy 1000-es torna elődöntőjében.

Ez Indian Wellsben történt két évvel ezelőtt, ahol egyébként Isner számára sokkal kedvezőbbek a körülmények, mint itt, Key Biscayne-ben, de helyreállt önbizalmával ismét minden esélye megvan arra, hogy megelepetést okozzon.

Azt viszont nehéz elképzelni, hogy Isner ugyanazt a szintet tudja hozni két, egymást követő estén is, és mivel az amerikai Indian Wellsben sem tudta legyőzni Djokovicot két héttel ezelőtt, jogos a kérdés, hogy miért lenne rá képes ezen a lassabb pályán?

Az önbizalom persze segítheti, hiszen 2013 óta először volt képes egymás után két, top-10-es ellenfél legyőzésére.

Egymás elleni meccseiken a nyitó szettek mindig 9.5 game fölé mentek, ami ezúttal is biztosnak tűnik 1.31-es oddsszal; eddigi nyolc első szettjükből hét tartott 12 játékig, így a 10.5 fölötti is megfontolandó 1.90-ért.

Isner hét szettet nyert kemény pályán Djokovic ellen az eddigi hét egymás elleni meccsükön (a nyolcadik egy Davis-kupa összecsapás volt salakon, még 2010-ben), és csak egyet sikerült rövidítés előtt behúznia.

Tie-brake-re ezúttal is számítanak a bukik az első játszmában, ami nem is csoda, hiszen eddigi hét keménypályás meccsükből ötször 7:6-ra vagy 6:7-re végződött az első szett. A 12.5 fölötti game-számot ezúttal 2.12-es szorzóval lehet megtenni.

Nekem Djokovic 2-1-es győzelme szimpatikus 3.65-szörös pénzért, a szerb ugyanis jellemzően akkor nyújtja legjobbját, amikor tényleg szüksége van rá, és egy remek formában lévő Isner ellen ez lehet a helyzet.

Tipp 1: Game-ek száma 9.5 fölött az első szettben @ 1.31 
Tipp 2: Djokovic-Isner 2-1 @ 3.65