Davis-kupa negyeddöntők


Japán 6.50 – Csehország 1.10

Azzal, hogy Kei Nishikori nem lép pályára a mérkőzéseken, gyakorlatilag eldőlt, hogy cseh győzelem fog születni ezen a párosításon. Jan Hajek az európaiak leggyengébb (négyes számú) játékosa is erősebb, mint Go Seada, aki a japán kvartett legerősebb teniszezője. A torna Tokióban kerül megrendezésre, de a címvédőnek kötelező házi feladat a japánok legyőzése.

Franciaország 1.06 – Németország 9.00

A németek 4-1 arányban múlták felül a spanyolokat, akik emiatt két egymást követő évben estek ki a legjobb tizenhat között. Akkor Haas, Mayer és Kohlschreiber is rendelkezésre állt, de a germánok most erősen tartalékos kerettel utaznak Nancy-ba. A gallok becélozták a végső győzelmet, Tsonga és Monfils kiemelkedő képességű játékos, csoda lenne, ha nem hazai siker születne.

Olaszország 1.50 – Nagy-Britannia 2.52

Ez a legszorosabb párbaj a negyeddöntők között, mindkét nemzet komoly ellenfelet győzött le az előző körben. Az USA ellen nem a Murray vezette angolok voltak az esélyesek, éppen ezért lehet, hogy most is borítják a papírformát. A mérkőzéseket salakon játsszák majd, ami a mediterrán tenisznek kedvez, de óvatosnak kell lenniük. Murray két pontot is hozhat Seppi és Fognini ellen, éppen ezért kiemelt jelentősége lehet a páros mérkőzésnek. James Ward meglepetésre legyőzte Sam Querrey-t, ha most is hoz egy bravúrsikert, akkor érdemes lehet a papíron esélytelenebb brit csapatra fogadni.

Svájc 1.02 – Kazahsztán 15.00

Bár tényleg a svájci csapat a párbaj esélyese, de az oddszokat némileg túlzásnak érezhetjük. A Wawrinka-Federer párossal kiálló csapat a favorit, de a tartalékos szerbek ellen is csak 3-2-re nyertek, igaz a két sztár a harmadik napon már pihent. A kazah nép nem csak a jégkorongnak köszönhetően van fenn a sportvilág térképén, hiszen a tenisz világranglista első 100 helyezettje között hárman is szerepelnek. Kukushkin, Golubev és Nedovyesov ugyan nem a tenisz krémje, de sok ilyen alkalom nem fog adódni az életükben. Ha két nap után 3-0 Svájcnak, akkor érdemes lehet megrakni a kazah teniszezőket a záró játéknapon.