A Swansea második esélye


Ha már a múlt héten az FA-kupában nem jött össze a Swansea-nek a továbbjutás, ma a Chelsea ellen döntőbe juthat a walesi csapat, igaz „csak” a Ligakupában.

Swnesea City 4.25, döntetlen 3.65, Chelsea 1.80

Az előző mérkőzésen nem kis meglepetésre 2-0-ás győzelmet aratott a Laudrup-csapat a Stamford Bridge-en és ha figyelembe vesszük azt, hogy Chelsea az őszi bajnokin csupán 1-1-es döntetlent tudott produkálni a Swansea otthonában, úgy tűnhet, hogy egyértelműen a walesieknek áll a zászló. Ennek ellenére Laudrup egy interjúban azt fejtegette, hogy nem ők a párharc esélyesei. A csapat menedzsere elmondta, hogy nagyon is tisztában vannak azzal, milyen játékerőt képvisel a Chelsea és sokkal nehezebb mérkőzésre számít, mint az őszi döntetlen alkalmával. Mindenestre hozzátette, hogy mindent bevetnek a továbbjutás érdekében.

Egyébként a Swansea fennállása során még soha nem jutott ilyen messzire a Ligakupában, legutóbb a második körben búcsúztak a sorozattól. Ráadásul a klub az elmúlt 100 évben semmilyen trófeát nem nyert, de most itt a nagy lehetőség.

A hétvégi bajnoki fordulóban mindkét csapat győzni tudott hazai pályán, a Chelsea az Arsenalt verte, mai ellenfele pedig a Stoke City-t. A Chelsea-nek mostanában idegenben is jól megy, az Everton, a Stoke és a Southampton otthonában is fölényes győzelmeket arattak a közelmúltban. Ez nem csoda, hiszen Mata, Hazard, Oscar és Frank Lampard játékában mindig benne van a gól és akkor még  Bemba Bat illetve Torrest meg sem említettük. A Ligakupában eddig 16 találatig jutottak a londoni kékek, ennek a Wolves, a MU és a Leeds csapatai látták kárát.

A Swansea a Ligakupában eddig 12 gólt jegyzett, és olyan csapatoknak állták útját eddig, mint a Crawley, Liverpool, és a Middlesbrough. Most a Chelsea-n van a sor és borítékolható, hogy a Swansea foggal-körömmel küzdeni fog, hogy megőrizze előnyét, és történetének legnagyobb sikerét érje el ma este.

Tipp: Swnesea City – Chelsea 2-3 @ 18.00