Suárez kedvenc ellenfelére készülhet


Liverpool 1.28, döntetlen 5.50, Norwich 11.00

A Liverpool ezt az alkalmat használhatja ki alapkőletételnek, mielőtt megkezdené hazai tekintélyét (újjá)építeni, hiszen legutóbbi két meccsükön is idegenben verte egészen látványos módon a Norwichot, és Suárez mindkétszer triplázott. A liverpooli védelem által összeszerencsétlenkedett két gól ellenére az őszi meccs is nagyon sima volt, a hagyományos brit futball egy a labdabirtoklós focival próbálkozó csapatok ellen hatékony verzióját alkalmazó Norwich játékosainak ugyanis fogalmuk sincsen arról, hogy mit kellene kezdeniük egy olyan spílerrel, mint amilyen Luis Suárez. Mielőtt elgondolkodnánk azon, hogy az időközben megszerzett, és két első meccsén gólt szerző (Macclesfield elleni kupa, Man Utd elleni bajnoki) Sturridge beszuszakolása a középcsatár posztjára mennyire borítja fel majd ezt a helyzetet, érdemes felidéznünk azt, hogy az uruguayi bajkeverő legutóbb mindhárom gólját a tizenhatoson kívülről lőtte a keletangoloknak, most meg lesz majd a büntetőterületen belül is valaki beverni a kipattanókat.

Tipp: Liverpool–Norwich 4-0 @ 12.50

Swansea 2.10, döntetlen 3.30, Stoke 3.55

Stílusok csatája a kilencedik helyért Walesben, avagy Michael Laudrup emberei próbálják majd futballra okítani Tony Pulis fiait, akik ennek makacsul ellenállnak. Mindkét csapat otthon szokott eredményes lenni ebben a párosításban, a Stoke még nem nyert PL-meccset a Liberty Stadiumban, ráadásul hazai legyőzhetetlenségük mítoszának is lőttek, így két sima vereség (Man City, Chelsea) után nem fog ízleni nekik, hogy megint csak nyomozni fognak a labda után, és az is sanszos, hogy valamelyiküknek el fog gurulni a gyógyszere, így az utolsó negyven percben valószínűleg emberhátrányban bekkelhetnek majd a szoros eredményért.

Tipp: Swansea–Stoke 2-0 @ 9.75

West Brom 1.67, döntetlen 3.75, Aston Villa 5.00

Mindkét csapat zuhanórepülésben érkezik meg a derbire, csak az a különbség kettejük között, hogy a WBA még Gera elvesztésével is csinálhat ebből kényszerleszállást, míg a Villát úgy tűnik, semmi nem mentheti meg attól, hogy beleálljon a földbe. Igaz, hogy pontosan ez a pillanat az, amikor elő szoktak húzni egy sokkoló idegenbeli győzelmet a ki tudja honnan, és erre nem is lenne jobb alkalom, mint egy városi rangadó, de mivel Paul Lambert egyelőre még azt se tudja, kit fog a középpályára állítani, ráadásul a védelemben is lyukak tátonganak, a WBA úgy fog átszaladni rajtuk, hogy a fáradt Lukakut a második félidőben nyugodtan pihentetni lehet majd.

Tipp: West Brom–Aston Villa 3-1 @ 14.00