Six Nations 3. forduló


Egy hét szünet után folytatódik a Hat Nemzet a harmadik fordulóval, ahol eldőlhet, hogy az elsőségért mely válogatottak fognak harcolni a továbbiakban. Az eddigi két forduló alapján körvonalazódott, hogy kik erre az esélyesek (Anglia, Franciaország, Írország) – azonban a mostani egymás elleni meccseken kiderülhet, hogy az ötödik kör után ki örülhet majd a legjobban.

Wales - Franciaország

A házigazdák nincsenek formában, az írektől arcpirító vereséget szenvedtek legutóbb, és tele vannak sérültekkel is. Így eshetett meg, hogy Warren Gatland centernek nevezte George North-ot. A szélső valószínűleg fizikálisan alkalmas lesz erre a posztra, de keveset szerepelt ebben a szerepkörben – a párja viszont legalább a vérbeli center Jamie Roberts lesz. További változás még, hogy Mike Phillips kikerült a csapatból, a helyén Rhys Webb kezd majd, és Luke Charteris is a kezdőbe lett nevezve. A franciák a kezdőben csak egy leválót cseréltek az olaszok elleni meccshez képest: Wenceslas Lauret helyén Bernard Le Roux fog kezdeni.

A walesieknek mindenképpen mutatniuk kell valamit a hétvégén, ha még versenyben akarnak maradni az idei Hat Nemzeten. Vereség esetén az is elképzelhető, hogy Warren Gatlandnak megköszönik a munkáját: akkor viszont a maradék két meccsen sem lesz túl fényes a vörös mezesek teljesítménye a még nagyobb fejetlenség közepette. A franciák az angolok ellen megmutatták, hogy tudnak azért ők játszani, ha akarnak. Az olaszok ellen elég volt a kisebb erőbedobás is. Hogy idei teljesítményük mire elég, arról a cardiffi meccs dönthet.

Tipp: A franciák harapnak nagyobbat, és megszerzik győzelemért járó két pontot @2.35

 

Olaszország-Skócia

Idén egyértelműen a két leggyengébb válogatott Rómában fog egymással megmérkőzni, és talán még az olaszok teljesítenek jobban idén. Jó hír az azurri számára, hogy Mauro Bergamasco és Martin Castrogiovanni is alkalmas a játékra, noha a hét elején még lábadoztak a sérülésükből. A skótoknál az ideiglenes szövetségi kapitány Scott Johnson idén egészen gyenge válogatottat rakott össze. Náluk jó hír, hogy az első két meccsen gyengén játszó Ross Ford kikerült a kezdőből, míg Richie Gray nevezve lett oda. Az viszont már annyira nem pozitív rájuk nézve, hogy a még úgy-ahogy teljesítő David Denton, és az elégedetlenkedő csapatkapitány Kelly Brown sem lesz ott a kezdőben, utóbbi még a kispadra sem ülhetett le.

Tipp: Az eddig néha rögbire emlékeztető játékot produkáló olaszok nyernek, és elkerülik az utolsó helyet @1.56


Anglia-Írország

Talán ez a mérkőzés a legfontosabb a harmadik fordulóban. Az angolok számára jól jönne egy hazai győzelem, míg az írek már a Triple Crown-t bezsebelhetik a hétvégén, ami annak a brit-szigeteki válogatottnak jár, amelyik a másik hármat legyőzi. Az írek bombaformában vannak, ám a Twickenhamben nem mehetnek biztosra a lassan összerázódó angolok ellen. A hazaiaknak most már nem csak center, hanem pillér poszton is problémájuk volt. Az idén agyonhasznált leicesteri Dan Cole a nyaka miatt kidőlt a szezon végéig, pótolni hasonló kaliberű játékossal semmiképpen sem lehetett. Végül David Wilson lett a nyertes, aki a hármas számú mezt magára húzhatja, aki 31-szeres válogatott, azonban csak hétszer volt kezdő eddig a fehér mezben. A keretbe sokak kívánságára a fiatal irányító, George Ford is bekerült, ám most még csak a kispadról nézheti a többiek játékát.

Az íreknél a Triple Crown nagy hajtóerő lehet, másrészt Brian O’Driscoll 139. alkalommal léphet tesztmeccsen pályára, amivel beállítja az ausztrál George Gregan korábban megdönhetetlennek hitt rekordját. Kezdőt még nem hirdetett Joe Schmidt a bejegyzés készültéig, de az előzetes keretbe csak Luke Fitzgerald nem került be sérülés miatt, a Leinsterből viszont Fergus McFadden és Eoin Reddan is a válogatott rendelkezésére tud állni.

Tipp: Nehéz, küzdelmes meccs várható, az írek viszont ki tudják csikarni a győzelmet nagy nehezen @2.55