Rendhagyó tippek a Bundesliga 19. fordulójára


A Bundesliga előző fordulója nem a meglepetésekről szólt, hacsak a Schalke hazai gólparádéját és a kiesőhelyen álló Augsburg idegenbeli győzelmét nem vesszük annak. A Bayern továbbra is őrzi tetemes előnyét, a második Leverkusen és a harmadik helyezett Dortmund pedig próbál lépést tartani a bajorokkal. Alattuk sűrű a mezőny, még bármi lehet, az utolsó három helyezett pedig szinte kilátástalan harcot folytat a bennmaradásért.

A pénteki nyitófordulóban a Nürnberg ahhoz a Dortmundhoz látogat, amelyik a múlt héten megsemmisítette idegenben a Werdert.

Borussia Dortmund 1.18, döntetlen 6.00, Nürnberg 17.00
Felemás eddig a Dortmund otthoni mérlege, szezonbeli nyolc meccsükből csak négyet nyertek, kétszer kikaptak és két ízben győztek, viszont nyolc találkozó alatt ugyanennyi gólt kaptak és a múlt heti nagyarányú siker azt mutatja, hogy a csatárok még nagyobb sebességre kapcsoltak.

A Nürnberg ikszelt a múlt héten, hazai pályán a Hamburg ellen és biztos nehéz dolga lesz, ha legalább egy ponttal akarnak távozni a Westfalenstadionból. Már csak azért is, mert idegenben még csak két meccset nyertek eddig és a két csapat egymás elleni eredményeit nézve sima hazai sikerre számíthatunk. Ugyanis 1990-ben nyert utoljára a Nürnberg Dortmundban és azóta maximum döntetlent tudtak kiharcolni a Borussia pályáján, de már annak is szűk öt éve.

Tipp: Gólok száma az első félidőben több, mint 1.5  @ 2.25

Az Greuther Fürth a Mainzot fogadja, ez első látásra akár lefutott meccsnek is tekinthető, hiszen az újonc látványosan szenved az első osztályban.

Greuther Fürth 2.85, döntetlen 3.25, 1. FSV Mainz 05 2.40
Viszont eddigi egyetlen győzelmét pont Szalai Ádámék ellen sikerült megszerezniük még ősszel, ráadásul idegenben. Az előző fordulóban ugyan simán kikaptak a Bayerntől, a Mainz viszont gól ellen volt beoltva. Ráadásul a Mainz meglehetősen siralmas idegenbeli mérleggel rendelkezik (2-2-5), ami persze még mindig jobban mutat a Fürth hazai statisztikáinál (0-3-5).

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez @ 1.83

Ritkán fordul elő egy csapat életében, hogy négy gólt rúg és kikap, márpedig a Hannoverrel pont ez történt az előző fordulóban. A Wolfsburg viszont simán nyert hazai pályán a Stuttgart ellen.

Hannover 96 2.35, döntelen 3.40, VfL Wolfsburg 2.85
Pedig a Wolfsburgnak jobban megy idegenben (4-1-4) és ez képességük most jól jöhet Husztiék ellen, akik viszont hazai pályán szerepelnek jobban (5-2-2). Az utóbbi két évben ez a párosítás rendre hazai sikert hozott.

Tipp: Huszti gólt rúg @ 4.40

A Bayern ebben a bajnokságban idegenben még nem vesztett meccset, sőt egy döntetlen kivételével mindet megnyerte. Nagy eséllyel nem a Stuttgart ellen fogja ezt a jó szokását föladni.

VfB Stuttgart 7.75, döntetlen 4.60, Bayern München 1.38

Tavaly szeptemberben a bajorok 6-1-re gázolták le a Stuttgartot. Valószínűleg a legelvakultabb sváb szurkoló sem hiszi azt, hogy most hétvégén jön el a nagy visszavágás pillanata, főleg hogy a Stuttgartnak nem túl jók a szezonbéli mutatóik otthon (3-2-3). Ha pedig múlt heti játékukkal rukkolnak elő, az nagyon kevés lesz a müncheniek ellen.

Tipp: Hendikep fogadás (1-0), a Bayern München nyeri a meccset @ 2.08