PL-tipp szerdára: Cazorla otthon is gólt lő a Liverpoolnak?


Arsenal 2.30, döntetlen 3.30, Liverpool 3.10
Brendan Rodgers szerencséje, hogy a hét első felében lehetett a Coutinho-ügyről és az Arsenal elleni meccsről beszélni, ahelyett, hogy mindenki az Oldham ellen elveszített bírkózáson kérődzött volna – azon a meccsen egyébként hibázott az északír menedzser, hiszen az általa oktatott új játékstílust még nem elég magabiztosan tudó csapata összeállításakor nem ártott volna madárcsontú játékosainak vélt vagy valós technikai tudását néhány plusz kiló hús érdekében beáldozni. Most viszont egy teljesen más jellegű feladat előtt áll a Pool, ugyanis egy hozzá hasonló stílusban nála sokkal otthonosabban mozgó Arsenalt kellene legyőznie idegenben.

Az őszi meccsen a Rodgers-rendszert akkor még csak tanulgató Gerrardék viszonylag simán kikaptak 2–0-ra az Anfielden. Most az ennél is simább zakó elkerülésének a feltétele az lenne, hogy a sérüléssel bajlódó Pepe Reina és Glen Johnson vissza tudjon térni a kezdőbe, mert a hétvégi kupameccsen láthattuk, hogy Brad Jones bizonytalanabb a kapuban, mint Stewie Griffin a nemi identitásában, Jack Robinson pedig (még) nem Liverpool-szintű labdarúgó – jelentsen ez bármit is – annak ellenére, hogy két éve 17 évesen lefocizta The Walcottot ugyanebben a párosításban, miután csereként kellett beállnia Fábio Aurélio sérülése után az első félidő közepén. Ez volt az az 1–1, amely Kuyt tizenegyesgóljával végződött a 476529815452. percben, a következő találkozásukkor pedig 2011 augusztusában Ramsey ön- és Suárez rendes góljával simázott a Liverpool az Emiratesben, ami azt jelenti, hogy noha az Arsenal az utóbbi időben dominálja a párharcot, a legutóbbi két londoni meccset nem tudta megnyerni.

A párosítás hagyományai – ez a két csapat szerezte a legtöbb pontot az angol első osztályban – mellett azért is kiemelt jelentőségű ez a találkozó, mert a hetedik helyen álló Liverpool győzelme esetén egy pontra feljönne a hatodik Arsenal mögé, viszont ha a Wenger-fiúk nyernek, hétpontosra növelhetik előnyüket a vörösökkel szemben. Mivel az Arsenal szombaton gyűrte le a Brightont, ráadásul Cazorla és Wilshere pihenhetett, miközben a másik oldalon vasárnap a legjobb középpályások birkóztak nagydarab kocsmatöltelékekkel, az utóbbi évek tendenciájával némiképp ellentétes, de az őszi meccshez hasonló különbségű Arsenal-győzelem várható. Cazorlát is érdemes megtenni gólszerzőnek (4.25-ös szorzóval meg pláne), ugyanis amíg a középső védők Giroud-val fognak birkózni, legalább egy lecsorgót be fog verni a nála lassabb, és ezért róla lemaradó Lucas/Henderson/Allen mellől.

Tipp: Arsenal–Liverpool 3-1 @ 17.00

Everton 1.57, döntetlen 4.00, West Bromwich Albion 5.75
A felsőházban helyezkedő csapatok találkoznak Liverpoolban is, tehát afféle rangadónak is nevezhetnénk a WBA látogatását a Goodison Parkban – természetesen két skót menedzserrel.  Viszont mivel a zseniális rajt után a West Brom nagyon leeresztett – főleg az utóbbi egy hónapban, hiszen Steve Clarke csapata utoljára karácsonykor tudott tétmeccset nyerni –, az oddszok most nem úgy festenek mintha két hasonló erőben lévő csapat találkozója elé ajánlanánk ki őket. Ha a formahanyatlás nem lenne elég, a QPR-hoz vágyó, helytelen twitterezésért megbüntetett Odemwingie problémája is zavarhatja Clarke-ot, ráadásul Gera ebben a szezonban már nincs, és Shane Long sem teljesen egészséges. Támadásban a másik oldalon sincs minden rendben, Nikica Jelavic elfelejtette hogyan kell gólt lőni, a sérülése után visszatérő Kevin Mirallas pedig nem biztos, hogy meg tudja mutatni neki, mivel a Bolton ellen is le kellett cserélni elővigyázatosságból. Mindezek arra engednek következtetni, hogy nagy gólzápor nem lesz, de egyet azért az Everton valahogy be fog gyötörni, valószínűleg rögzített helyzetet/beadást követően.

Tipp: Everton–West Brom 1-0 @ 8.25