PL: az Arsenal a Pool ellen már a Stoke-ra készülhetett


Newcastle 3.80, döntetlen 3.50, Chelsea 1.95
A hétközi fogadógyilkos döntetlenforduló egyik jófiúja volt a Newcastle United, hiszen sikerült megszereznie első idegenbeli győzelmét a Villa Parkban, ezzel visszalökve Paul Lambertéket az utolsó előtti helyre, és négypontos távolságra kerülve a legjobb kiesőhelyet elfoglaló Wigantől. A kifacsart Chelsea-nek az egyre inkább magához térő Reading otthonában nem sikerült ugyanez, de mivel a St James’ Parkban Benítez Fernando Torres helyett most már egészen biztosan Demba Bát fogja a kezdőbe jelölni – vagy ne legyen pincér a beceneve –, számíthatunk arra, hogy a támadósor azért legalább eggyel több gólt fog termelni az ellenfélnél, és ez az egy talán pont Bától érkezik majd – nem véletlen, hogy mindössze 2.25-szörös pénzt ér, ha betalál.

Tipp: Newcastle–Chelsea 2-3 @ 22.00

Arsenal 1.40, döntetlen 4.40, Stoke City 8.25
Walcotték a Liverpool ellen a második félidő legnagyobb részében gyakorolhatták azt, amit a Stoke ellen kell majd játszaniuk, és mivel ezt a játékrészt 2–1-re megnyerték, bizakodhatva várhatják a PL testén nőtt ronda pörsenés elleni szenvedést. Az persze más kérdés, hogy a Henderson-Lucas-Gerrard belső hármashoz képest jó néhány kilóval több hús próbálja majd útjukat állni a tizenhatos előterében, de legalább a langaléta, ügyetlenségre hajlamos védőknek nem kell olyan gyors és labdabiztos támadókkal bajlódniuk, mint amilyen Suárez vagy Sturridge. A két legutóbbi meccsük döntetlen lett, az Arsenalnak éppen ideje lenne már nyerni egyet, pláne hogy a Stoke január környékén gyengébben szokott szerepelni, illetve hogy a Liverpool vasárnap a Cityhez látogat – bár Wenger nyilván inkább a három, illetve négy ponttal előrébb helyezkedő Everton és Tottenham felé tekingetne szívesebben.

Tipp: Arsenal–Stoke City 2-1@ 8.25

Fulham 5.50, döntetlen 4.00, Manchester United 1.60
Mindkét csapat győzelemmel a háta mögött várhatja a hétvégi kupameccs visszavágóját – akkor, ahogy arra számítottunk is, simán nyert a United, de most Londonban találkoznak, ráadásul Urby Emanuelson és Emmanuel Frimpong személyében a Milanból és az Arsenalból kölcsönöztek erősítést. A United akármennyire is szenvedve nyert a Southampton ellen – megint fordítaniuk kellett –, Rooney duplájával jelezte, hogy amennyiben Van Persie-nek nem jön össze a góllövés, akkor azért még ő is képben van, mint potenciális meccseldöntő, a másik oldalon viszont Berbatov szereplése és ezzel a góllövés a bolgár csatár térdín-sérülés miatt problémás. Nem látok olyan jelet, ami megkérdőjelezné az újabb kényelmes United-sikert Martin Jol csapata ellen.

Tipp: Fulham–Man United 1-3 @ 12.50