Paolo Bandini Serie A Tippjei: A Juvénak lehet, hogy tovább kell várnia első győzelmére


Vasárnap

 Roma – Juventus

A legutóbbi bajnokság két első helyezettje nehezen megjósolható meccsre készül egymás ellen. Egyik alakulat sem tudta megnyerni első meccsét, így a vesztes akár öt-hat pont távolságba is kerülhet az éllovastól. Mindkét csapat erősített az elmúlt napokban. A Roma kölcsönvette a védő Lucas Digne-t a Paris Saint-Germaintől, míg a Juve hasonlóan cselekedett Juan Cuadradóval, akit a Chelsea-től hozott el. Viszont a meglévő játékosaiktól is jobb teljesítményre számíthat a két klub.

A két, újrahúzott támadósornak nem igazán ment a nyitó hétvégén, de ennek a párosításnak a hangulata az utóbbi években a derbikével vetekedett, így arra számítok, hogy mindkét csapat gyorsabban és agresszívebben fog játszani, mint amit eddig láttunk tőlük.

Döntetlen és mindkét csapat gólt szerez @ 4.80

 

Atalanta – Frosinone

A Frosinone nem tűnt megilletődöttnek élvonalbeli bemutatkozása alkalmából. Korán nekiestek a Torinónak, és még a vezetést is megszerezték, mielőtt kialakult volna a 2-1-es vereségüket jelentő végeredmény. Ezúttal papíron gyengébb ellenfelük lesz, de ezúttal idegenbe kell menniük.

Még korai lenne komolyabb ítéletet mondani a Frosinonéról, de az első meccsen megmutatták, hogy szívesen játszanak támadó focit. Az Atalanta legutóbbi hat meccséből öt alkalommal született legalább három gól.

Gólok száma 2.5 felett @ 2.23

 

Carpi – Inter

Az Inter 4-2-re verte a Carpit a nyáron egy jól sikerült barátságos meccsen. Ugyanakkor a hazaiak nem örülnének neki, ha megismétlődne ez a végeredmény. Miután ötöt nyelt be a Sampdoriától, a Carpinak meg kell mutatnia, hogy nincs teljesen elveszve az első osztályban.

Jó hír számukra, hogy Mauro Icardi nem fogja keseríteni az életüket ezúttal - a támadó gólt lőtt nekik a júliusi barátságoson, most viszont combsérülés miatt nem játszik. Rossz hír, hogy Stevan Jovetic kezdhet helyette.

Inter @ 1.80

 

Chievo – Lazio

Vajon mivel rukkol elő a Lazio azok után, hogy a Bayer Leverkusen otthonában szerda este bemutatott szörnyű teljesítményével kibucskázott a Bajnokok Ligájából? A Napoli szenvedett az Athletic Bilbao elleni veresége után tavaly ilyenkor, összesen négy pontot összegereblyézve a következő négy Serie A meccsén. A Lazio nem teheti meg, hogy udvarias vendégként érkezik egy olyan csapathoz, akik simán nekimennek az erősebb ellenfeleknek is.

A Chievo az Empoli 3-1-es legyőzésével kezdte a szezont múlt vasárnap, és legutóbbi nyolca hazai bajnokiján nem szenvedett vereséget. A saját házukban ezúttal is képesek lehetnek elkerülni a vereséget.

Dupla esély: hazai vagy döntetlen @ 1.67

 

Genoa – Verona

A bátran és ambiciózusan focizó Verona majdnem megtréfálta a Romát a bajnokság nyitómeccsén. A fővárosiaknak negyon meg kellett nyomniuk a hajrát, hogy elkerüljék a vereséget. Andrea Mandorlini csapata haosnló meggyőződéssel vetheti magát a Genoára. A hazaiak szintén támadó szellemben szeretnek játszani, vagyis könnyen kialakulhat egy nyílt, élvezetes meccs.

Gólok száma 2.5 felett @ 2.02

 

Napoli – Sampdoria

A Napoli nem pont egy Sassuolo otthonában elszenvedett vereséggel szerette volna kezdeni a Maurizio Sarri érát. Többet várhatunk az új menedzser első meccsétől a San Paolóban, ugyanakkor a Sampot sem szabad lebecsülni. Luis Muriel és Eder ragyogó formában játszott, négy gólt összehozva csapatuk öt dugójából a Carpi ellen.

A Napoli szintén nem bánná, ha hasonló kíméletlenséget láthatna Gonzalo Higuaintól, aki elég halvány amióta visszatért a Copa Americáról. Az argentin csatárnak és csapattársainak meglesznek a lehetőségeik a Samp védelme ellen, amely közel sem tűnik áthatolhatatlannak Walter Zenga irányítása alatt.

Hazai csapat nyer, és mindkét csapat gólt szerez @ 3.10

 

Torino – Fiorentina

Talán a Fiorentina irányítását a nyáron átvevő Paulo Sousáé volt a leghatásosabb belépő a Serie A nyitóhétvégéjén. Csapata simán lefocizta a Milant - már jóval azelőtt, hogy a rossonerók emberhátrányba kerültek volna - és demonstrálta, hogy új irányba indultak el Vincenzo Montella távozása óta, elsajátítva új menedzserük elképzeléseit a letámadásról és a direkt játékról.

A Torino talán komolyabb kihívást jelenthet számukra, a csapat ugyanis nagyon okosan építkezett a nyáron Matteo Darmian eladását követően, és úgy tűnik, minden megvan bennük ami képessé teheti őket egy nemzetközi indulásra jogosító hely megszerzésére. A Viola viszont olyannyira meggyőző volt számomra, hogy úgy gondolom, itt most rájuk érdemes fogadni.

Fiorentina @ 2.75

 

Udinese – Palermo

Az Udinese Juventus elleni győzelme nagyon meggyőző volt, mégsem jelentett igazán semmit. A meccs nagyrészében a Juve dominált, viszont makacsságuknak és szerencséjüknek köszönhetően sikerült túlélniük ezt az időszakot. Aztán az első adódó leghetőségókből gólt szereztek.

Nincs ebben semmi szégyellni való - a bajnok otthonában aratott győzelem értékes, bárhogyan is érték el - de ebben a kontextusban értékelve a történteket nem feltétlenül azt a következtetést kell levonnunk a történtekből, hogy a friuliak a gyengébb ellenfelekkel szemben is ugyanilyen hatékonyak lesznek. A Palermo talán még meggyőzőbb volt Franco Vázquez irányításával a Genoa felett aratott győzelmük alkalmával.

Palermo @ 3.55