Öt ok, amiért Hollandia nyeri a világbajnokságot


1. Arjen Robben élete formájában játszik

A Bayern München játékosa a legjobb úton van afelé, hogy örökre beírja magát futballtörténelembe. A hátvédek rémálmaiban visszatérő elem lehet az, ahogy Robben teljes erőbedobással sprintel feléjük és úgy tűnik, hogy a harminc éves holland klasszis az évek múlásával egyre csak gyorsabb lesz. Erősen közelít ahhoz, hogy igazi nemzeti hőssé váljon hazájában. 

2. Nincs mit veszteniük 

A vb előtt sokan voltak azon a véleményen, hogy a holland csapat nem fog továbbjutni a csoportból sem, Spanyolország és Chile miatt. Nos, másképp alakultak a dolgok így aztán a derék németalföldieknek már tényleg nincs kitől tartaniuk, ha idáig eljutottak. Ugyanakkor a négy elődöntős csapat közül egyedül a hollandok nem utaztak ki azzal az elvárással a nyakukban, hogy haza KELL vinniük a vb trófeát.

3. Wesley Sneijder kezd formába lendülni

Az egyenes kieséses szakaszban már láthattunk Wesley Sneijder-től olyan, ellentmondást nem tűrő játékot és remek megoldásokat melyeket a dél-afrikai vb-n is láttunk tőle. Mexikó ellen kritikus helyzetben tudott eredményes lenni és csak a balszerencséjén múlt, hogy Costa Rica ellen nem szerzett gólt (kétszer találta el a kapufát).

4. Megtörték a tizenegyes-átkot 

A Costa Rica elleni negyeddöntőt megelőzően Hollandia öt legutóbbi büntetőpárbajából négyet elveszített - ez már-már Anglia szerencsétlenkedését idézte. Viszont most, egy nyertes tizenegyespárbajjal a hátuk mögött joggal érezhetik magukat a világ tetején és ha esetleg újra ilyen döntésre kerülne sor, akkor a játékososk félelem nélkül állhatnak a tizenegyes pont mögé (vagy éppen a gólvonalra). Plusz van egy edzőjük, aki felkészült arra, hogy meghúzza a váratlant...

5. Louis van Gaal

A holland szövetségi kapitány, Louis van Gaal megmutatta, hogy képes unortodox lépésekre (sőt, kb. csak arra). Bátran nyúl bele a taktikai hadrendbe és ha kell, akkor kapust is cserél a 121. percben. A tapasztalt edzőben nyilván az is munkál, hogy valami nagyot alkosson, mielőtt leül a Manchester United kispadjára és ezt az extra motivációját képes a válogatott hasznára fordítani. 

Hollandia nyeri a világbajnokságot @ 4.25  – Fogadj most!