Vidéki küzdelmek


Szombathelyi Haladás 1.55, döntetlen 3.60, Lombard Pápa FC 5.75
A nyolcadik helyről várhatja a 28. forduló nyitányát a Haladás. A brusztolós szombathelyi középcsapat múlt héten Pécsett tudott nyerni 2-0-ra, ezt megelőzően pedig a Kecskeméttel játszottak 1-1-es döntetlent otthon. Tavasszal csak a Videoton tudott győzni a Rohonci úton. A mostani találkozónak külön pikantériát kölcsönöz a két együttes nem túl rózsás viszonya. Szombathelyen valószínűleg soha nem felejtik el a 2003/04-es szezon végét, amikor hiába harcolta ki a Hali a bennmaradást a Nyíregyháza elleni osztályozón, Bíró Péter a csapat akkori tulajdonosa az élvonalbeli indulás jogát Pápára vitte. Ennek köszönhetően a Haladás csak az NB II-ben tudott elindulni.

A Pápa egy esetleges győzelemmel bebiztosíthatja első osztályú tagságát, bár az is igaz, hogy Szombathelyre nem nyerni járnak a csapatok és a 15. helyen álló Siófok nyolc ponttal áll mögöttük. Tehát matematikailag még kieshet a Pápa, de erre elég kevés az esély, főleg, hogy a következő fordulóban Pápán játszik a Sió.

A Lombard az előző fordulóban 6-1-re mosta le a romokban heverő Egert, ezzel egy négy meccses nyeretlenségi szériát szakítottak meg. Idegenben viszont katasztrofálisan szerepelnek, tavasszal az összes meccsükön kikaptak vendégként, és még gólt sem lőttek. Utoljára még pont az Eger ellen sikerült betalálniuk idegenbeli bajnokin, még október 26-án Debrecenben.

Tipp: Gólok száma kevesebb mint 2.5 @ 1.85

Paksi SE 3.00, döntetlen 3.50, Debrecen 2.10
Egymás után két meccsen kapott ki a Paks, előbb a Fradival nem bírtak hazai pályán (1-3), majd a múlt héten az MTK pályán veszítettek 1-0-ra. Ugyanakkor a Paks képes bravúros győzelmekre, gondoljunk csak az Újpesten gurított hatosra, vagy amikor nem is olyan régen 3-0-ás hátrányból 4-3-ra nyertek Győrben. Nagy kérdés, hogy most melyik arcát mutatja majd a csapat, de ezt – saját bevallása szerint – a csapat edzője, Tomiszlav Szivics sem tudja előre megjósolni.

A Győr bajnoki címének bizonyára Debrecenben is örültek, hiszen ezzel eldőlt, hogy a hajdúsági csapat (függetlenül attól, hogy milyen eredményt érnek el az ETO ellen a Magyar Kupa döntőjében) elindulhat az Európa Liga selejtezőjében. Az előző fordulóban 2-1-re nyertek otthon a Videoton ellen, idegenben viszont borzalmasan szerepelnek ebben a szezonban. Tavasszal még nem nyertek bajnokit vendégként, vonatkozó mérlegük 0-3-2, Szombathelyen, Pápán és Kecskeméten gólképtelen maradtak.

Tipp: Döntetlen @ 3.50