Valami nagyon elromlott a Fradinál


Mivel a kilencedik kerületi csapatnál már egyszer sikerült dohogásommal persona non gratává tennem magam, bátran jöhet a második morgolódásom! Folyton csak azt hallani a regnáló edzőtől, hogy mennyire nem jók az itteni dolgok, mindenki rossz, a bírók, az ellenfelek, a gyep és a bajnoki program. Korábban is írtam, hogy egyszer sikerült csak önhibát felfedeznie a külhoni edzőnek, ab sofort vagyis csuklóból jött a rekontra: ne izéljen már!

Pedig egyre jobban gyűlnek a Baljós Árnyak! És ezt nem is Lukács György, vagyis George Lucas rendezte, mert az ő filmjének valamelyest boldogabb a vége. Itthon pedig nem a Birodalom vágott vissza! Egyre viszketőbb a csapat sikertelensége, annak tudatában meg végképpen, hogy a tavalyi bajnoki cím után idénre sem adta lejjebb senki a nívót. Pedig olyan varázslatos indultak a "hun kampionátóban", ám vagy a válogatott szünetek vagy mi a fene miatt, de gyakran zátonyra futott a magyar foci zászlóshajója!

Bezzeg tavaly ilyenkor a legragyogóbb hely volt Magyarország! Száguldás, győzelmek, diadalittasság! Már a Bajnokok Ligája főtábla csillogása tűnt fel, aztán kopp, a júliusi veretéskor az albán senkik kihúzták a csapatot. Az is furcsa volt, hogy pont a BL kiselejtező előtt hosszabbítottak szerződést a germán emberrel. Ő már tuti volt, bármi történjen a csapattal!

Idén ősszel viszont nem úgy működik, mint ahogyan tavaly ilyenkor! Azt jól látni, ha csak a tabellára néznek aggódó szemmel, hogy megtört a banda lendülete. Arra verik a balhét, hogy a két válogatott szünet miatt szétment minden addig elvégzett meló. De hiszen alig játszott pár ember a nemzeti csapatban! A Szombathely elleni bukott gárdában hat külföldi mozgott! Igen hat, Leandrót is annak veszem, és senki, aki kezdő volt a lettek ellen. Gera kihagyta a bajnokit, még esetleg az ő hiányára lehet kicsit fogni. De ez sem a legerősebb érv!

Szóval nagy a baj, erős a lemaradás a liga elejéről. A hátrány mondjuk behozható, de hogyan? Azt rossz látni, hogy nem látni semmit. Valami elveszett! Ha pedig ez a csapat kiszürkül a bajnokságból, végképp elmegy mindenki kedve a meccsnézéstől!

Fogadjunk, hogy akkor aztán végképpen elsüllyedne a magyar bajnokság a felejtés mocsarában!