Tizenkét éve nem nyert a Fradi Debrecenben


Debrecen 2.20, döntetlen 3.25, Ferencváros 3.05
A Magyar Kupa megnyerésével a Loki biztosította magának az EL selejtezőben való indulást. Viszont hiba lenne azt gondolni, hogy innentől kezdve félvállról venné a DVSC a hátralévő bajnoki meccseit. A Fradit mindig, mindenki le akarja győzni, a Hajdúságban is így vannak ezzel. Telt ház várható a nagyerdei stadionban és a nagy számú közönség előtt valószínűleg mindent megtesz majd Debrecen a győzelem érdekében. Egyébként remek formában van a Loki, van még esélyük a bronzérem megszerzésére is. Ugyanakkor sok a hiányzó a csapatnál, Korhut Mihályt Pakson kiállították, így eltiltását tölti. A kupadöntőn megsérült Czvitkovics Péter, aki valószínűleg nem tudja vállalni a játékot, de Nagy Zoltán, Szakály Péter és Rezes László sem bevethető. A DVSC legutóbbi öt tétmeccsén veretlen maradt (ebben a kupameccsek is benne vannak), négyet meg is nyertek, csak Diósgyőrben játszottak 3-3-as döntetlent. Otthon tavasszal öt bajnokiból négyet megnyertek, egyedül az Újpest távozott három ponttal Debrecenből.

Azzal, hogy a Honvéd legyőzte tegnap az Egert, a Fradinak a matematikai esélye is elszállt az EL selejtezős helyért vívott küzdelemben. Viszont a zöld-fehérek sehová nem érkeznek feltartott kézzel, szurkolóik is minden meccsen győzelmet várnak el tőlük. A kezdőcsapatba eltiltás után visszatérhet Jenner és ezzel tovább erősödhet a széleken az FTC. Egyébként utoljára 2001-ben tudtak Debrecenben nyerni, ami azért egészen megdöbbentő. Idegenben mostanában sem megy túl jól a Ferencvárosnak, tavasszal csak Paksról és Pápáról tudták elhozni a három pontot. Idei mérlegük a bajnokságban vendégként 2-2-2.

Tipp: Döntetlen @ 3.25

Kecskeméti TE 4.00, döntetlen 3.60, Videoton 1.72
Ugyan az előző fordulóban kikapott Diósgyőrben a Kecskemét, Horvát Ferenc kiváló munkát végez a Hírös Városban. Hét bajnokin maradtak veretlenek (ötöt meg is nyertek) a borsodi kisiklásig. Hazai pályán megnyerték az előző négy bajnokijukat, tavasszal csak a Pécstől kaptak ki otthon, és a győzelmeken kívül még egy iksz is becsúszott a Loki ellen.

A három pont megszerzésével a Videoton bebiztosíthatná második helyét, azonban Kecskeméten nem olyan egyszerű nyerni. Ráadásául a fehérváriak tavasszal nem villognak idegenben, legutóbbi vendégeskedésük során kikaptak Debrecenben 2-1-re. Mérlegük 2013-ban 4-1-2 más pályákon. Mondjuk legutóbbi három kecskeméti vendégjátékuk alkalmával nyerni tudtak, de minden sorozat megszakad egyszer.

Tipp: Döntetlen @ 3.60