Tartós lesz a siófoki feltámadás?


Siófok 6.35, döntetlen 3.70, MTK 1.50
A hétközi halasztott forduló legnagyobb meglepetését a Siófok produkálta azzal, hogy 3-0-ra megverte hazai pályán az Európa Liga álmokat szövögető Diósgyőrt. A Balaton-parti csapatnak ez volt az első tavaszi győzelme a bajnokságban, de még így is borzasztó távol van a bennmaradást jelentő 14. hely. Mindenestre ez a meccs is megmutatta, hogy a magyar bajnokságban bármikor borulhat a papírforma. Így aztán nehéz lenne megmondani, hogy péntek délután mire mennek majd a siófoki legények az MTK-val szemben.

Ugyanis ha csak szigorúan az eredményeket, illetve a statisztikákat vesszük alapul akkor az MTK sem biztos, hogy nyerni tud majd Siófokon. Garami József tanítványai az előző fordulóban kikaptak a Haladástól a Hungária körúton (0-1), és igazából az egész magyar futballtársadalom lélegzetvisszafojtva várja azt a pillanatot, amikor az MTK mélyrepülésbe kezd, hiszen az nem járja, hogy egy NB1-be frissen visszakerült csapat stabil második legyen. Kantáék tavasszal két mérkőzést játszottak idegenben: Pécsett 2-1-re kikaptak, a váci Egert viszont 3-0-ra verték különösebb megerőltetés nélkül. Az MTK utoljára 2003-ban kapott ki Siófokon.

Tipp: Dupla esély, 1X @ 2.35

Újpest 1.85, döntetlen 3.40, Pécsi MFC 3.90
Úgy tűnt, hogy kezd magára találni az Újpest, azonban a múlt héten (két nyert mérkőzést követően) kikaptak Kecskeméten (1-0). Hazai pályán eddig két meccset játszottak, a Pakstól hatot kaptak a tavaszi nyitányon, a Kaposvár ellen 1-0-ra nyertek. Egyébként összesen két mérkőzésen győzött eddig az Újpest, mindkettőt 1-0-ra nyerték meg. Elmondható még, hogy tavaszi mérkőzéseik során a lilák egy gólnál többet nem lőttek meccsenként.

Nagy reményekkel vágtak neki Pécsett a hátralévő fordulóknak, ennek ellenére eléggé harmatosan szerepel a mecsekaljai gárda. Legutóbb zsinórban három bajnokit játszottak otthon és mindenki kilenc ponttal számolt, de ebből végül csak három jött össze. Múlt héten ugyan nyertek a Pápa ellen, de előtte a Győrtől és a Kaposvártól is 2-0-ra kaptak ki. Ebben a naptári évben egyszer tudtak nyerni idegenben, a Kecskemét otthonában (0-2). Érdekesség, hogy az utóbbi négy tétmeccsüket vagy 2-0-ra megnyerték vagy ugyanilyen arányban elveszítették.

Tipp: Gólok száma kevesebb mint 2.5 @ 1.80