A Siófok a Fradi mumusa


Ferencváros 1.24, döntetlen 5.40, Siófok 9.50
Az előző fordulóban két pontot hagyott a Fradi Szombathelyen azzal, hogy gól nélküli döntetlent ért el a Haladás ellen. Ricardo Moniz csapata veretlen tavasszal, az előbb említett döntetlen mellett háromszor győztesen hagyták el a pályát. Most az ellen a Siófok ellen kellene begyűjteniük a három pontot, amellyel szemben pályaválasztóként katasztrofális mérleggel rendelkeznek a zöld-fehérek, ha az elmúlt öt Ferencváros-Siófok párosítást nézzük. Mert akármennyire is hihetetlen, de ötből ötször nyertek az Üllői úton a Balaton partiak. Ha mindezt összevetjük azzal, hogy a Siófok tíz ponttal tuti kieső, akkor aztán tényleg sci-fiben érezhetjük magunkat. Persze az utolsó FTC-Siófok óta már nagyon sok minden változott, de így sem lesz könnyű dolga a Fradinak. Azonban ha sikerülne korán megszerezniük a vezető találatot, akkor akár még gólfesztivált is rendezhetnek ma este a Puskás Ferenc Stadionban.

Mint már föntebb említésre került, kilátástalan helyzetben van a Siófok, hiába szereztek egy pontot a Paks ellen az előző fordulóban. Horváth Károly csapatának ez volt az első tavaszi pontja és nagy eséllyel nem ma fogják tovább folytatni a pontgyűjtést. Az egész szezont figyelmbe véve összesen kétszer tudtak ikszelni idegenben, a többi meccset rendre elbukták. Tavasszal eddig háromszor játszottak otthonuktól távol, és mindig kikaptak. Legutóbb Fehérváron szaladtak bele egy 6-0-ás vereségbe.

Tipp: Gólok száma több mint 3.5 @ 2.55

Győri ETO 2.25, döntetlen 3.20, Videoton FC 2.90
Ötven ponttal vezeti az ETO a tabellát, ez kilenc pontos előnyt jelent a második MTK-val szemben és a harmadaik helyezett Videoton 12 pontnyira van a győriektől. Pintér Attila csapata utoljára az első fordulóban kapott ki, azóta veretlenek. Tavasszal az összes eddigi bajnokijukat megnyerték, mindegyik meccsen kettőt rúgtak, és maximum egyet kaptak. De az is csak kétszer fordult elő, hogy Sztevanovicsnak a hálóból kellett kiszedni a labdát. Az ETO Parkból utoljára a Honvéd tudott ponttal távozni egy novemberi 0-0-át követően.

Múlt hét vasárnap megtört egy kicsit a Videoton eddigi lendülete, Nikolicsék Diósgyőrben kaptak ki 2-1-re. Ennek ellenére kár lenne tagadni, hogy a Vidi egy nagyon jól összerakott, gólerős csapat és bárki ellen komoly győzelmi eséllyel léphetnek pályára Magyarországon. Szerdán Szombathelyen pótolták elmaradt bajnokijukat, melyet 1-0-ra meg is nyertek.

Tipp: Döntetlen @ 3.20