Sag schon Herr Doll!


Doll nem egyedüli hős német lovag a megmondás művészetében. Korábbi elődje, Lothar Matthaus is kialakította az ő saját izmusát, a lotharizmust!

Történt ugye, hogy idejött ez a százötvenszeres német válogatott magyar szövetségi kapitánynak. Naná, hogy mindenki bedőlt neki, hiszen, ki ha ő nem? Ki az, aki többet tud nála a fociról? Ekkora géniusz Magyarországon csak segíteni tud életet verni a magyar foci ernyedt testébe! Akkora promócióval jött, mint egy rock sztár! Annyira mindent megmondott, hogy csak dőltünk jobbra-balra a szégyentől! Mit keresünk mi gyarló népek azon a planétán, ahol őnémetsége ragyog? Pláne, hogy az első válogatott meccsen még a Himnuszt is betanulta. Vagy legalábbis dünnyögte. Aztán kiderült, Lothar akkora nulla, hogy nem látni belőle semmit. Csak a nagy hadovázás, az arc pöffesztése ment, a magyarok tapsikolása, sikongatása mellett. Később mindenki számára kiderült, ő csak egy piti játékos ügynök, ócska, zsarolós módszerrel! Mehetett a vérbe, Bulgáriába ugyanerre a posztra. Ahol aztán gyorsan ráláttak az illuzionista mutatványára! Maradt Lothar kanossága az újságoknak. Pengébbnél pengébb csajokat vitt a házasságba, ahonnét gyorsan ki is vezette őket.

Most meg ez a Thomas. A Doll! Nem biztos, hogy jó vicc, de madarat Dolláról, csapatot edzőjéről lehet felismerni.

A német hapek a közelmúltban nyilvánosan öklendezett egy kicsit a magyar fociról. Tette ezt akkor, amikor az albán pásztorok második számú ad hoc csapata kisöpörte a Fradit! Még a kismenők közül is. Sorozatban másodszor lett nevetség tárgya a magyar bajnok és német edzője egy európai kupa elő-kiselejtezőjében!

Még ezek után is azt harsogta Doll, hogy mekkora nulla a hazai bajnokság. Az lehet! De a Fradi sem lóg ki nagyon! Ember, ki a fene kérte ide a hullaszagú idegenlégiósokat havi 10-15 ezer euróért? Kinek a szavára rendelték ide ezeket az üres erejű ütőkártyákat? A bizonytalan mozgású joghurtos poharakat? Akiknek még a fogorvosa is jobban játszik?!

Elhordani mindennek valamit, ami egyébként a saját munkája is, nem szép. Mondhatni utálatos. Főleg azok után, hogy már zsebben a 2088-ig érvényes szerződése! Rajta, rúgjatok ki! Kipakoltatom az egész pénztárt, elviszem az összes pénzetek!

Oké, ha már így alakult, maradjon az edző, de mikor látunk már valamit azért a rengeteg pénzért?

Fogadjunk, ezt nem tudja senki sem megmondani!