Rövid európai kirándulás után az NBI-ben vitézkedhet tovább a Honvéd


Honvéd–Diósgyőr
Szerdán búcsúzott a Honvéd a Bajnokok Ligája küzdelmeitől, miután a Hapoel Beer Sheva a visszavágón is legyőzte őket (2-3) és 5-3-as összesítéssel az izraeli csapat ment tovább a következő körbe. Egyszerűbben fogalmazva, semmi különös nem történt, az aktuális magyar bajnok július közepén búcsút intett a BL-től, a már megszokott módon.

A kispesti lábakban bizonyára benne maradt a szerdai meccs és a Diósgyőr ezt kihasználhatja. Főleg, hogy az első forduló eseményei alapján Bódog Tamás egy egészen jó kis együttest rakott össze. Persze hiba lenne messzemenő következtetéseket levonni egyetlen bajnoki meccsből, de az, hogy a Vasast idegenben, kapott gól nélkül megverték (0-2) mindenképpen bizakodásra ad okot a miskolciaknak.

Ugyanakkor a Honvéd otthonában senki nem mehet biztosra, plusz Lanzafame elég jó formában van: a szezon eddigi három tétmeccsén rendre betalált az olasz. Valószínűleg a Diósgyőr jóval keményebb ellenfele lesz a hazai csapatnak, mint múlt héten a Haladás volt, amely még egy kapura tartó lövést sem tudott összehozni és 2-0-s vereséget szenvedett a Bozsik Stadionban.

Tipp: Mindkét csapat gólt szerez 1.83


Mezőkövesd–Paks
Az első forduló legnagyobb meglepetését egyértelműen a Mezőkövesd szolgáltatta azzal, hogy 2-1-re nyerni tudott Debrecenben. Ráadásul az első félidő végén emberhátrányba került a Kövesd és mégis elvitték a három pontot. Nehéz egyelőre megítélni, hogy akkor most a Mezőkövesd lett-e ekkora spíler csapat, vagy a Debrecen fogja alulmúlni még az előző szezonban nyújtott katasztrofális teljesítményét is.

A Paks döntetlennel kezdte az új szezont, hazai pályán fogadták kedvenc ellenfelüket, vagyis az Újpestet és 2-2-vel ért véget a találkozó. Tekintve, hogy a Mezőkövesd elég ütőképesnek tűnik és a debreceni győzelem is kellően felspannolhatta őket, elég valószínű, hogy behúzzák ezt a mérkőzést. Már csak azért is, mert a Paks sosem az idegenbeli bravúrjainak köszönhette a pontjai nagy részét (kivéve persze, ha épp Újpestre látogattak).

Tipp: Hazai 2.35


Haladás–Debrecen
Mindkét csapat szóba került már az imént és a szombati játéknap meccsei közül ennek a kimenetelét lehet a legkevésbé előre látni. A Haladás, illetve a Debrecen is gyakorlatilag értékelhetetlen produkcióval rukkolt elő az első fordulóban és hát egy hét alatt valószínűleg egyik gárda sem táltosodott meg túlzottan.

Az oddsok alapján is nehéz meghozni a döntést, de ha a csapatok ugyanolyan támadójátékkal rukkolnak elő, mint tették azt a múlt héten, akkor aligha lesz sok gól ezen a meccsen. A fülledt idő sem a sziporkázó játékot segíti majd, úgyhogy nem lőhetünk nagyon mellé azzal, ha maximum két találatra számítunk.

Tipp: Gólok 2,5 alatt 1.80